De deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek zocht aanbieders voor het welzijnswerk, bestaande uit vier onderdelen: maatschappelijke dienstverlening, maatschappelijke participatie, kinderwerk en jongerenwerk. Via een zogenaamde subsidietender heeft het CVD zich ingeschreven voor het onderdeel maatschappelijke dienstverlening. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente sprak afgelopen februari haar vertrouwen uit in de werkwijze van het CVD.

Deze werkwijze kenmerkt zich door wijk- en buurtgericht het maatschappelijk werk in te zetten. Ervaring hiermee is al opgedaan in andere deelgemeenten. Op eenzelfde, eigentijdse wijze wil het CVD de maatschappelijke dienstverlening in Hillegersberg-Schiebroek vorm gaan geven.

Het CVD is per 1 april al gestart met de werkzaamheden in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. Teamleider Vincent Ferdinandus: “Wij gaan intensief samenwerken met o.a. de Vraagwijzer zodat hulpvragen goed op elkaar afgestemd worden. Het nieuwe team heeft een proactieve benadering en zal formele en informele netwerken aan elkaar gaan verbinden.”

Jan Hoefsloot, directeur van DOCK en CO, tekende vandaag ook de overeenkomst. DOCK en CO zal de maatschappelijke participatie, zoals mantelzorgondersteuning en kinderwerk, op zich nemen.