Nieuwsberichten

Wat gebeurt er in en rondom CVD? Hier vind je nieuwsberichten over onze hulp, samenwerkingen en meer.

Rima, voor één dag de baas

Vandaag was Rima (14) voor één dag de baas van CVD. Rima zit in 3 VMBO, richting zorg & welzijn. Haar droom: samen met haar zus een eigen apotheek starten. Dan is het natuurlijk geweldig als je vandaag al even mag voelen hoe het is om ‘baas’ te zijn.

De huidige baas Inez Basten haalde haar vanmorgen op bij haar school voor het gezamenlijke ontbijt met alle huidige bazen en de JINC’s Bazen van Morgen in het Zuidplein Theater. Na de kick off droeg Inez Rima over aan Sheena Jansen om de rest van de dag haar plaats over te nemen. Sheena is teamleider van gebiedsteam Hoogvliet/Albrandswaard/Nissewaard/Voorne. In Hoogvliet liggen ook de woonvoorzieningen CVD Langs de Baan en CVD de Stelle.

Na een korte kennismaking kwam er al snel bezoek. Het team van Vangnet van de Gemeente Rotterdam kwam langs op locatie CVD Langs de Baan. Deze locatie is in februari van start gegaan en nog niet alle kamers zijn bezet. In het gesprek werd vooral gesproken welke cliënten Vangnet heeft die hiervoor in aanmerking kunnen komen. Gevolgd door een rondleiding in dit bijzondere pand; van oorsprong 6 eensgezinswoningen, met 20 eigen kamers, 2 gedeelde woonkamers, per 2 kamers een gedeelde badkamer en ruime tuin.

Na de lunch voegde Rima zich bij een cliëntgesprek, dat vond ze erg bijzonder.

Op zowel CVD Langs de Baan en CVD de Stelle wonen alleen mannen en op CVD de Stelle ook jongens tussen de 18-23 jaar. Het opvallende is dat op beide locaties de begeleiding alleen maar uit vrouwen bestaat. Sheena had daarom nog een interessante vraag voor Rima:

Hoe halen we mannelijke medewerkers binnen?

Rima heeft veel ideeën meegegeven. Van adverteren op social media tot het inzetten van influencers. En filmpjes niet langer dan 1 minuut. Wij gaan eens onderzoeken wat we hiermee kunnen doen.

En Rima wat vond je van deze dag?

“Heel interessant. Voordat ik hier kwam wist ik niet eens wat er allemaal was voor daklozen. Als ik een dakloze op straat tegenkom vind ik dat vooral zielig. Ik vond het erg goed om te horen wat er wel allemaal is en om te zien dat er opvangplekken zijn”

Rima, heel erg bedankt dat jij vandaag onze baas wilde zijn. En met de eigenschappen die jij vandaag hebt laten zien, zien wij jou echt als baas van de toekomst. Heel veel succes!

!Help, ik heb vanavond geen slaapplek!
Samen op weg naar thuis
Keurmerken