Uitnodiging CursusCarrousel (inschrijven nog mogelijk tot dinsdag 2 juli)

PROEVEN van het CURSUSAANBOD
Benieuwd naar de cursussen van CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg? Kom dan naar de CursusCarrousel. Ontdek wat er in het komende zomerprogramma én het najaar aan bod komt!

Woensdag 3 juli 2019
18.00 – 21.45 uur, deelname is gratis

CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg nodigt vrijwilligers, bestuursleden, coördinatoren, professionals die met vrijwilligers werken van harte uit voor de CursusCarrousel op woensdag 3 juli in Tram Museum Rotterdam, Rotterdam – Hillegersberg.

18.00    Inloop
18.15    Start programma
18.30    Gastcollege ‘Boeien en binden van vrijwilligers’ door David Wijnperle
             Organisaties zijn vaak op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hoe zorgt u ervoor dat ze ook blijven? Een inspirerende en actieve presentatie!
19.30    Drie ‘rondjes’ proeven van het cursusaanbod
21.30    Afsluiting

Hieronder staan de 8 onderwerpen waaruit u die avond kunt kiezen:

1. Werven van vrijwilligers
Organisaties zijn vaak op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wilt u meer weten over het effectief werven van nieuwe vrijwilligers? In deze ‘proeverij’ komt o.a. de online module van Movisie aan bod komt.

2. Aandacht voor de mantelzorger
U bent vrijwilliger voor huisbezoeken 75-plussers of maatje voor iemand die wat hulp kan gebruiken, of u komt op een andere manier in contact met hulpvragers én mantelzorgers. Wat kunt u betekenen voor de mantelzorger?

3. Leidinggeven aan vrijwilligers: wat komt daarbij kijken?
Uw organisatie is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Wilt u als leidinggevende weten wat zowel goed is voor de vrijwilligers als voor de organisatie? Kom langs voor meer informatie over 5 cursussen en een VIP-traject op dit gebied!

4. Brainstorm fondsenwerving
Moeite om fondsen voor uw organisatie of projecten te werven? Dan is het goed om uw strategie tegen het licht te houden: past uw aanpak (nog) bij uw doelen? En welke alternatieven zijn er? We verkennen uw knelpunt en komen tot een vervolgstap.

5. Weerbaar aan de slag als vrijwilliger
Als vrijwilliger gaat u ervoor, maar het vraagt soms veel van uw incasseringsvermogen. U leert op te komen voor uzelf, terwijl u rekening houdt met de ander. Een interactieve voorlichting over de nieuwe trainingen ‘Weerbaar aan de slag als vrijwilliger’.

6. Leergang ‘Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties’
Meer leren over hoe u goed en slim bestuurt, (nieuwe) inspiratie opdoen of uw kennis uitbreiden? Misschien is de leergang ‘Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties’ iets voor u. Krijg meer informatie en stel uw vragen.

7. In veilige handen, heeft u het al geregeld?
Iedereen die betrokken is bij een vrijwilligersorganisatie wil dat het veilig is voor hun (kwetsbare) doelgroep. Graag gaan wij hierover met u in gesprek.

8. Informatie over het cursusaanbod
CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg bied meer dan 50 verschillende workshops, cursussen en trainingen (overigens geheel gratis voor vrijwilligers). Een zeer gevarieerd aanbod voor diverse doelgroepen, over allerlei thema’s bv. budgetteren, werven van vrijwilligers, mantelzorg, besturen en leidinggeven aan vrijwilligers.

Aanmelden

Aanmelden voor deelname aan de CursusCarrousel kan tot 26 juni via deze link. Vooraf een keuze maken voor de cursusproeverij is niet nodig. U kunt op 3 juli zelf bepalen “in welke tram u wilt instappen”, vol = vol. Meer informatie: cursusaanbod@cvd.nl en tel. 010-2691100.

Eet u mee?

Wilt u vanaf 17.30 uur, voorafgaand aan het programma, een broodje en kop soep eten? Geef dit door bij de aanmelding, zodat we op u kunnen rekenen. De kosten hiervoor bedragen 8,- per persoon en kunt u ter plaatse (contant) afrekenen.

Locatie Tram Museum Rotterdam

Het Tram Museum Rotterdam is gevestigd in de remise aan de Kootsekade 19, 3051 PC in Rotterdam – Hillegersberg en uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Heeft u vragen over de CursusCarrousel? Neem dan contact op met Janny Nijstad of mail naar cursusaanbod@cvd.nl of bel naar 010-2691100.

Wij ontmoeten u graag op woensdag 3 juli!