CVD rookvrij 2021 in!

Met ingang van 1 januari 2021 is het CVD rookvrij. In de gemeenschappelijke ruimtes in de voorzieningen wordt niet meer gerookt en daardoor zullen de rookruimtes een andere bestemming krijgen.

Sinds 2008 is er een landelijk rookverbod op de werkplek van kracht. Tot nu toe werd roken gedoogd in de Maatschappelijke Opvang, maar deze uitzonderingsstatus vervalt dit jaar. Met het rookvrij maken van de voorzieningen sluit het CVD aan bij de overheidsmaatregelen om roken te ontmoedigen.

Van binnen naar buiten

Roken in gemeenschappelijke ruimtes werd al steeds minder gedaan, maar op verschillende locaties waren er nog wel inpandige rookruimtes beschikbaar. Deze krijgen nu een andere bestemming en worden waar nodig vervangen door rookplekken in de buitenlucht. Op deze manier blijft het de keuze van de cliënt om al dan niet te roken, maar wordt het minder aantrekkelijk gemaakt. Daarnaast hebben mede-cliënten en medewerkers er op deze manier zo min mogelijk last van. Het CVD is blij met deze stap en hoopt hiermee haar cliënten op weg te helpen naar een gezondere leefstijl.