CursusCarrousel weer geslaagd

Vrijwilligers, bestuursleden, coördinatoren en professionals die met vrijwilligers werken hebben 3 juli deelgenomen aan onze ‘CursusCarrousel’ in Trammuseum Rotterdam.

De avond werd geopend met het presenteren van de nieuwe folder aan de jongste vrijwilliger in de zaal. In deze folder is gemakkelijk en overzichtelijk te vinden welke cursussen, workshops en trainingen CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg aanbiedt. Voor individuele vrijwilligers en professionals te volgen in het ‘Open aanbod’ en voor organisaties en netwerken aan te vragen ‘Op Maat’.

Vervolgens wist David Wijnperle het publiek te boeien met een gastcollege over het ‘Boeien en binden van vrijwilligers’. Hoe kan je als organisatie inspelen op de vrijwilliger van nu? Verschillende motivaties, verschillende niveaus van betrokkenheid en verschillende typen vrijwilligers. Hoe kun je daar als organisatie slim bij aansluiten?

Hierna hebben de deelnemers kunnen ‘proeven’ van de cursussen uit het Zomerprogramma en het cursusaanbod dat in het najaar zal plaatsvinden. Het was een warme maar geslaagde bijeenkomst op een mooie locatie. In deze oude remise waar de historische Rotterdamse trams onder één dak zijn samengebracht zorgt Stichting RoMeO  er voor dat de geschiedenis van het openbaar vervoer in en rond Rotterdam levend blijft.

Nieuwsgierig geworden naar ons cursusaanbod? https://www.cvd.nl/cursusaanbod-vw-mz/