Vrijwilligerswerk Rotterdam feestelijk geopend

Naast een programma voor genodigden was er voor geïnteresseerden een inloopprogramma. Korrie Louwes, wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie, verzorgde de officiële opening door een ballonnenwand weg te knallen, waarmee zij Vrijwilligerswerk Rotterdam voor geopend verklaarde!

De feestelijke middag kon rekenen op honderden bezoekers, die op deze mooie lentedag de weg naar de Centrale Bibliotheek hadden gevonden. Daarbij werden ze ‘geholpen’ door een Brassband die door de stad liep om de opening onder de aandacht te brengen. De hele middag was er een inloopprogramma, waar men kennis kon maken met de diversiteit van vrijwilligerswerk, verschillende vrijwilligersorganisaties die zich presenteerden, workshops en de gloednieuwe Servicebalie van Vrijwilligerswerk Rotterdam. Alle bezoekers ontvingen een leuke attentie.

Uiteraard was er ook aan de kinderen gedacht: er waren speciale activiteiten zoals schminken, een ballonnengoochelaar en een kleurtafel. Bekijk hier de foto’s van de opening, het foto album zullen wij gaandeweg nog aanvullen.

In het kader van de opening is er ook een promotiefilm gemaakt, die kunt u hier bekijken.

Meerdere vrijwilligerssteunpunten die er waren in de stad zijn opgegaan in Vrijwilligerswerk Rotterdam. Met één vrijwilligerscentrale wil de gemeente Rotterdam de ondersteuning aan vrijwilligers overzichtelijker, effectiever en meer vraaggericht organiseren. Het Centrum Voor Dienstverlening is hoofduitvoerder van de nieuwe vrijwilligerscentrale.