Vrijwilligerswerk: Goed op je CV!

De Eurekaweek is een kennismakingsweek voor eerstejaars studenten van de Erasmus Universiteit. De combinatie van studeren en het doen van vrijwilligerswerk lijkt misschien onmogelijk, maar wat veel studenten niet weten is dat er ook heel veel tijdelijk vrijwilligerswerk is. Zo zijn er vrijwilligersorganisaties, waar je je maar 1 uur per week voor hoeft in te zetten, of organisaties die eenmalige activiteiten organiseren. Daarnaast is het doen van vrijwilligerswerk een goede manier om Rotterdam te leren kennen, je doet ervaring op én het staat ook nog eens goed op je CV.

Medewerkers van Vrijwilligerswerk Rotterdam waren aanwezig om met de studenten in gesprek te gaan en hun vragen te beantwoorden. Veel studenten zijn geïnteresseerd en enthousiast als het gaat om vrijwilligerswerk, maar twijfelen omdat zij nog niet weten hoe zwaar hun studie zal zijn. Ook waren er een aantal studenten die de website van Vrijwilligerswerk Rotterdam al hadden bezocht om de vacatures te bekijken.

Bij de stand van Vrijwilligerswerk Rotterdam konden studenten een smaaktest doen, om te kijken welk soort vrijwilligerswerk bij hen zou passen. Voor elke smaak een passende taak!
Degenen die een test hadden gemaakt, kregen een ijsje bij de ijscokar. Er werden tijdens de informatiemarkt zo’n 700 ijsjes uitgedeeld.

Ook benieuwd of Vrijwilligerswerk Rotterdam iets kan bieden wat bij u of jou past? Neem een kijkje op de website www.vrijwilligerswerkrotterdam.nl.