Rotterdamse Mantelzorgers in de watten gelegd

Zaterdag 10 november zijn honderden vrijwilligers in de verschillende Rotterdamse gebieden in de watten gelegd tijdens de Dag van de Mantelzorg. De accountmanagers van CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg ondersteunden de welzijnspartijen in de gebieden om deze dag vorm te geven. Mantelzorgers konden genieten van high-tea’s, muziek-, dans-  en theateroptredens, eten, drinken en een hoop gezelligheid. Ook kon er deelgenomen worden aan workshops zoals bloemschikken, manicure en liefde voor jezelf.

In Overschie maakten jonge mantelzorgers taarten. Voor de start werd gevraagd voor wie ze de taart wilden maken en waarom, zo ontstond er direct een mooi gesprek. De kinderen gingen met mooi gedecoreerde taarten weg om daarna te overhandigen aan de persoon waarvoor ze de taart maakten.

Wethouder Grauss, van onder meer informele zorg, bezocht een aantal van de activiteiten. In Prins Alexander kreeg hij het magazine ‘Mantelzorgers’ overhandigd, waarin zeven interviews met mantelzorgers zijn opgenomen.

Hieronder een sfeerimpressie van de dag in de verschillende gebieden van Rotterdam. De afbeeldingen zijn te vergroten door er op te klikken.