Rotterdams Vrijwilligersontbijt een succes!

Het is voor de gemeente Rotterdam één van de manieren om vrijwilligers te bedanken voor hun bijdrage aan de stad.

De aanwezige vrijwilligers zijn door de organisatie waarvoor zij vrijwilligerswerk doen voorgedragen om deel te nemen aan dit ontbijt. Het is een hele eer om aanwezig te zijn, er is maar plaats voor 150 mensen in de burgerzaal, waaronder 125 vrijwilligers. De overige 25 plaatsen worden ingenomen door een afvaardiging van de Rotterdamse politiek. Dit jaar zijn meer dan 300 mensen voorgedragen om deel te nemen. Uit deze voordrachten maakte Vrijwilligerswerk Rotterdam een selectie.

Tijdens het ontbijt heeft de verantwoordelijke wethouder, mevrouw Korrie Louwes, de aanwezigen motiverend toegesproken. Ze vertelt de aanwezigen over het feit dat 1 op de 3 Rotterdammers vrijwilligerswerk doet en hoe belangrijk dit is voor de stad. Zij stelt onder andere: ‘Zonder vrijwilligers zou het in Rotterdam saai zijn en stil en de mensen chagrijnig’. Terplekke zet zij de oudste vrijwilliger (Maurice Calon is 82 jaar) en de jongste (Mohamed Algam met zijn 19 jaar) in het zonnetje. Zij zijn beiden erg actief en maken vele vrijwillige uren. De volledige speech lees je hier.

Er hing deze morgen een hele actieve sfeer, er werden enthousiast ervaringen uitgewisseld en contacten gelegd. Menig visitekaartje schoof over tafel en ook de politieke afvaardiging werd veel aangesproken, waarbij geen enkel onderwerp geschuwd werd. Op de ingevulde evaluatieformulieren zijn de deelnemers het erover eens: graag volgend jaar gewoon weer een ontbijt in de burgerzaal!