Zaterdag 22 januari om 10.00 uur staan Rotterdammers Tim Daalderop en zijn vriend Nino Reus bij het onder Rotterdammers bekende standbeeld Kabouter Buttplug om jassen, sjaals, handschoenen, mutsen en ondergoed in te zamelen. Want de winter is in volle gang – voor daklozen een moeilijke periode. Tijd dus om een beroep te doen op de warmte in de Rotterdamse harten. 

Wie een oude jas, sjaal, muts, een paar handschoenen of wat ondergoed over heeft, kan tussen 10.00 en 15.00 uur terecht op het Eendrachtsplein in het centrum van Rotterdam om dat in te leveren.

Warmte voor Daklozen
Tim, Nino, hun vrienden en werknemers van het Centrum Voor Dienstverlening Rotterdam (CVD) staan klaar om alle warme spullen in ontvangst te nemen. Drie jaar geleden organiseerde Tim Daalderop al Dekens voor Daklozen, waarmee hij de krant en de radio haalde, en belangrijker nog, een lading dekens waar zelfs Kabouter Buttplug maar met moeite bovenuit torende. Dit jaar dus geen dekens, maar jassen, sjaals, handschoenen, mutsen en ondergoed. Hij hoopt op een minstens zo groot succes.

Dus, genoeg geluld, zoals ze in Rotterdam zeggen. Wie zijn hart wil laten spreken, komt zaterdag 22 januari tussen 10.00 en 15.00 uur naar het Eendrachtsplein.