Lees me… en laat me weer zwerven!

De eerste week van oktober was het de Week van de Opvoeding onder de titel: ‘Opvoeden is samenspel’. Het CVD heeft voor het Kinderzwerfboek van Nationaal Fonds Kinderhulp een actie opgezet voor de kinderen die in opvang zijn bij het CVD. Voor hen werden in de Week van de Opvoeding verschillende activiteiten georganiseerd. Zo had het CVD een plek op de route van een speurtocht van Stichting Kinderparadijs Meidoorn en organiseerden we een workshop ‘Rots en Water’.

Lezen is cruciaal voor de taalontwikkeling van een kind. Maar voor lezen zijn boeken nodig! De missie van het Kinderzwerfboek is om boeken beschikbaar te stellen voor kinderen die daar normaliter moeilijker toegang tot hebben.

Tijdens de speurtocht kwamen moeders en hun peuters bij ons langs en konden ze boeken meenemen die passen bij de leeftijd van het kind. Dat bleek een groot succes. Zo werd een meisje van 2,5 jaar oud verliefd op een boek over dinosaurussen, dat ze mocht meenemen. Ook konden kinderen dansen met hun ouders, werden ze geschminkt en kon hun geliefde knuffel of pop worden ‘geopereerd’ door een poppendokter.

Daarnaast hebben de zwerfboeken onder andere een plekje gevonden in het Oude Noorden, waar twee van onze schoolmaatschappelijk werkers een workshop ‘Rots en Water’ organiseerden voor ouders en hun kinderen. Na deze workshop mochten de kinderen een zwerfboek uitzoeken en een stressbal voor in hun goodiebag. Ook hier blije ouders en kinderen!

In het Oude Noorden staan rode boekenkasten verspreid over de wijk, dus de kinderen kunnen het boek weer verder laten ‘zwerven’ zodat ze via deze route hun weg vinden naar andere lezers.

Namens al deze kinderen dankt het CVD het Nationaal Fonds Kinderhulp. We zijn erg blij op deze manier te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling én het vermaak van kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd!