Kunst bij het CVD

Op woensdag 9 mei vond op het hoofdkantoor van het CVD een feestelijke opening plaats van de expositie van het werk van Eric Johan Muntslag.

Na een donkere periode in zijn leven, waarin hij onder begeleiding kwam bij het CVD, kwam Eric Johan terecht bij Via Kunst. Zelf zegt hij dat hij hierdoor de donkere periode achter zich kon laten en kon verruilen voor letterlijk meer kleur in zijn leven. Vol trots vertelt hij over superhelden, mooie kleuren en de jungle die hem inspireren bij zijn werk. Speciaal voor zijn moeder schilderde hij een kleurrijk bloemenwerk om te laten zien dat het weer goed met hem gaat.

Via Kunst is een Rotterdamse galerie en werkplaats voor kunstenaars ‘van de straat’: dak- en thuislozen, (ex-) verslaafden, vluchtelingen, mensen met een psychiatrische achtergrond en anderen met weinig middelen voor creatieve expressie.

De motivatie voor deelname aan Via Kunst verschilt; maar de creatieve werksfeer wordt vaak gezien als geschikte opvulling van het gat wat er is ontstaan in de persoonlijke sfeer van de kunstenaar. Deelname stimuleert expressie, stemt tot nadenken en (zelf-)reflectie en kan zo bijdragen aan de verbetering van iemands persoonlijke omstandigheden. Dit alles gebeurt onder deskundige begeleiding. Het werk wordt professioneel ingelijst, geëxposeerd en ter verkoop aangeboden. Voor de kunstenaars is dit een enorme stimulans omdat zij hierbij worden gewaardeerd op basis van hun positieve inzet en kwaliteiten en niet alleen op hun sociaal maatschappelijke positie.

Het CVD geeft graag een podium voor dit werk door deze expositie mogelijk te maken. Van eerdere exposanten kocht het CVD ook zélf een kunstwerk. Het wordt nog een moeilijke keuze, maar ook van deze kunstenaar gaat het CVD zeker een kunstwerk aanschaffen!

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 31 juli op het hoofdkantoor van het CVD, Westblaak 96, Rotterdam. Voor informatie over de aanschaf van een kunstwerk kunt u contact opnemen met Milan Tilder van ViaKunst via telefoonnummer: 010 – 478 01 98.