Jarige universiteit doet vrijwilligerswerk voor Rotterdam

Zij doneren op geheel eigen wijze de eerste minuten community service. De besturen van studie- en studentenverenigingen zullen ook meedoen. In samenwerking met Vrijwilligerswerk Rotterdam zullen zij op verschillende locaties in Kralingen en Crooswijk helpen bij speeltuinen, kinderboerderijen en aan landschapsonderhoud. Dit ‘Cadeau aan de Stad’ omvat op dit moment circa veertig projecten en duurt het gehele collegejaar 2013-2014.

Het eeuwfeest van de Erasmus Universiteit wordt in het academisch jaar 2013-2014 op vele manieren gevierd, ook met opgestroopte mouwen. Studenten en medewerkers zetten zich op vrijwillige basis in. Het project Erasmus4Rotterdam sluit aan bij het thema van het eeuwfeest ‘IMPACT’. Erasmus4Rotterdam is het cadeau van de honderdjarige Erasmus Universiteit aan de inwoners van de stad, en gaat het hele collegejaar vele duizenden uren vrijwilligerswerk omvatten. Op deze manier wil de EUR laten zien dat de academische wereld middenin de maatschappij staat en zich daar met passie voor inzet.


Voorbeelden van de vele Rotterdamse organisaties waar EUR-medewerkers en -studenten aan de slag gaan zijn Vrijwilligerswerk Rotterdam, MasterPeace, Sinterklaasbank, Resto VanHarte, Stichting Lezen & Schrijven, Albeda College, UNICEF, Amnesty International, Poetry International en Marathon Rotterdam. Het aantal uren wordt van te voren opgegeven en gevalideerd door de instelling waar de community service is verricht.