Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen!

Hoe heb je de trainingen ervaren en wat heb je geleerd?
Ik heb zelf moeite om gesprekken te voeren met mensen die ikvoor het eerst spreek. Bij onbekenden ben ik terughoudend en verlegen. Tijdens de training oefenden we met het voeren van verschillende gesprekken zoals een sollicitatiegesprek. Met als resultaat dat ik  nu meer zelfvertrouwen heb tijdens een gesprek.
De training Talentrijk heeft mij veel opgeleverd. Mijn sociale netwerk is klein en ik ben erg blij dat ik de kans heb gehad om in contact te komen met anderen. Ik vind het vooral fijn dat ik er een hele leuke vriendschap met een medecursist aan heb overgehouden. De training gaf me ook inzicht in een tal van kwaliteiten die ik heb en ik kan ze ook nog benoemen. Daarvoor benoemde ik alleen mijn minder goede kwaliteiten.
 
Hoe ziet jouw dag er nu uit?
Ik sport weer! Ik loop nu drie dagen in de week hard, heerlijk. En ik ben aan de slag gegaan als vrijwilliger. De CVD vrijwilligersmakelaar (Stephan Weemhoff) bemiddelde mij als maatje van een oudere vrouw die nog thuis woont. Mevrouw heeft moeite om met de computer om te gaan en ik ondersteun haar hierbij.
 
Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?
Op dit moment is mijn grootste wens een zelfstandige woning hebben, schuldenvrij zijn en een kappersopleiding volgen. Maar ik sta ook open voor betaald werk in de zorg, zodat ik weer routine heb in mijn leven en onafhankelijk ben. 
 
Waar haal jij je kracht vandaan?
Uit mezelf! Uiteindelijk ben ik degene die mezelf het best kan helpen en daar ben ik mij nu wel veel meer van bewust.
 
Wat wil jij andere meegeven?
Dat je uiteindelijk zelf verantwoordelijk bent voor je leven en het heft in eigen handen moet nemen. Dus probeer de kracht ergens vandaan te halen om een stap verder te komen.
U ziet: het CVD heeft allerlei mogelijkheden op het gebied van dagbesteding en trainingen. Benieuwd naar wat die mogelijkheden zijn?
 
Bekijk hier de folder of neem contact op met 
Training & Arbeidsparticipatie (010) 243 81 00 of cvdarbeidsparticipatie@cvd.nl.
 
 
 
*Hasna is een gefingeerde naam