Het idee om geveltuintjes aan te leggen voor de deur van locatie CVD Voorburgstraat leefde al enige tijd. De VVE van de omliggende woningen had het CVD hier in het verleden al eens over benaderd. Destijds was er onder onze bewoners weinig interesse en is dit niet van de grond gekomen. Tijdens een bewonersvergadering eind 2021 kwam dit onderwerp weer ter sprake en was er onder de bewoners wel animo voor.

In samenwerking met Opzoomeren en Groen Noord zijn er op 7 juni drie geveltuintjes voor de deur aangelegd. Het aanzicht van de locatie is met de geveltuintjes een stuk fraaier geworden. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om een bewoner van de Voorburgstraat in dienst te nemen als vrijwilliger die zich gaat bezighouden met het onderhoud van de tuintjes. Deze functie is inmiddels vervult. De aanstaande hovenier/bewoner/vrijwilliger heeft van Groen Noord tijdens de aanleg uitleg gekregen over het onderhoud en kan ermee aan de slag.

We hopen met de geveltuintjes hiernaast wat groen en kleur aan de wijk toe te voegen, letterlijk en figuurlijk. Een tuinsetje met bewoners en buren die een kopje koffie drinken zouden de foto’s nog mooier maken. Dit hopen we in de toekomst nog te zien gebeuren. Het begin is in ieder geval gemaakt.