Afgelopen woensdag gingen 28 cliënten samen met een groep begeleiders op pad met zeilschip de Eendracht.

De dag begon op de kade van de Holland Amerika Lijn waar de driemaster lag aangemeerd. Vanuit verschillende voorzieningen gaven cliënten zich op als deelnemer. Samen met begeleiders werden ze door bemanning van de Eendracht om 10.00 uur van harte welkom geheten. Omdat het CVD dit jaar 50 jaar bestaat, startte de dag met een heerlijke taart en koffie! Aangeboden en bereid door de koks van de Eendracht.

Daarna werd het schip vaar klaar gemaakt waar iedereen een steentje aan bijdroeg. En zo vertrok het schip vanaf de kade, via Waterweg Noord de Noordzee op. Het was een schitterende dag, het weer zat mee en op zee stond een goede stroming en wind in de zeilen. Niet voor elke “opstapper” fijn; sommige kregen te maken met zeeziekte. Er werd veel ervaring opgedaan met het zeilen; aantrekken van de zeilen, knopen, sturen en uitleg van materialen. Naast zeilen konden de cliënten ook armbandjes maken onder het genot van echte ‘zeevaardersmuziek’ gespeeld op een accordeon en doedelzak. Alle opstappers werden enorm verwend met een heerlijke lunch, drankjes en ’s avonds een geweldige Indische rijsttafel.

Er is enorm genoten zowel door de cliënten als begeleiders maar ook zeker door de bemanning van de Eendracht. De gehele dag is voor een groot deel gesponsord door Royal IHC. Met vrijwilligers waren zij ook op de boot aanwezig en mede dankzij hen is het voor allen een onvergetelijke dag geworden.