Eindelijk zomervakantie!

Ook voor kinderen in opvang bij het CVD wordt dit vast een leuke tijd met een Zomerpretpakket en het Kinderzwerfboek van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Zes weken lang niet naar school. Voor één op de negen kinderen in Nederland betekent dat niet automatisch leuke dingen doen en met de familie op vakantie; omdat daar geen geld voor is. Voor die kinderen is de zomervakantie vaak lang en soms ook eenzaam. Het Zomerpretpakket en het Kinderzwerfboek zijn dan een uitkomst.

Zo ontving een alleenstaande moeder met  kinderen tussen de 5 en 12 jaar twee stevige rugzakken vol met speelgoed en leuke nuttige cadeaus. Een ander gezin is erg blij met de kaartjes die in de rugzak zitten voor uitstapjes naar o.a. Burgers Zoo. Waarbij het heel fijn is dat ook aan de reiskosten is gedacht en elk kind toegang krijgt samen met een volwassene. Maar ook het stoepkrijt, het waterpistool en de spelletjes uit het pakket worden erg gewaardeerd.

En de Zwerfboeken? Die zijn van alle kinderen! Ze mogen het boek mee naar huis nemen en als het uit is, laten ze het boek weer verder ‘zwerven’ via één van de vele zwerfboekstations in de stad.

Namens al deze kinderen dankt het CVD het Nationaal Fonds Kinderhulp. Zo keren ook zij straks terug naar school met mooie zomerverhalen!