CVD Sportdag

Er waren verschillende sportieve activiteiten waaronder Zumba lessen, voetbal, atletiek, wandelen en bootcamp. Alle deelnemers deden enthousiast mee. Ook aan de kinderen was gedacht. Zij konden zich uitleven op de opblaasbare stormbaan, spelletjes doen, zich laten schminken of gewoon lekker meedoen met de sporten van de volwassenen.
 
Tussen de middag werd er gezorgd voor een lekkere lunch. Alle cliënten kregen aan het einde van de dag een sportieve tas mee naar huis met daarin o.a. een bidon, puff spons en douche gel.
Ook de kinderen kregen een eigen goodie bag waar kleurpotloden, een stickerboekje en een kleurboekje inzaten. Een groot aantal vrijwilligers hebben zich ingezet om de dag tot een succes te maken.
 
De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. Een begeleider van CVD (z)Onder Dak: ‘De cliënten en hun begeleiders hebben zich opperbest vermaakt. Je kan zien dat sport verbindt en vrolijk maakt. Gelukkig werkte het weer ook een beetje mee.’
 
Het CVD (h)erkent het belang van bewegen. Bewegen en gezondheid, bewegen en herstel van eigen krachten, bewegen als speerpunt om meer regie te nemen over de eigen situatie.
Dit was dan ook aanleiding om deze sportmiddag te organiseren , waarbij cliënten en hun begeleiders op een leuke en sportieve manier werden uitgedaagd om mee te doen. Meedoen is belangrijk en maakt onderdeel uit van onze methodiek van Herstelwerk.