Wij gebruiken cookies op onze website om het gebruik van de website te verbeteren. Kies 'Ja, ik ga akkoord' als je toestemming wilt geven voor cookies. Klik anders op 'Nee, ik wil meer informatie'. Klik hier voor meer informatie.

Nee, ik geef geen toestemming

IN MEMORIAM MAX HELMS

IN MEMORIAM MAX HELMS
17-07-2013 Op 8 juli  werden de collega's van Max opgeschrikt door een vreselijk  bericht. Na de eerste melding dat er een ernstig incident had plaatsgevonden, bleek al snel dat Max de dood had gevonden bij het incident.
17-07-2013 Op 8 juli  werden de collega's van Max opgeschrikt door een vreselijk  bericht. Na de eerste melding dat er een ernstig incident had plaatsgevonden, bleek al snel dat Max de dood had gevonden bij het incident.

Max was echtgenoot, vader en schoonvader. Onze gedachten gaan dan ook in de eerste plaats uit naar het gezin van Max dat met een onbeschrijflijk groot verdriet te maken heeft.

Max was ook medewerker van het Centrum Voor Dienstverlening en heeft 16 jaar bij ons gewerkt.
Medio 1997 begon Max zijn carrière als oproepkracht waarna hij een aantal interne overstappen maakte. Hij heeft onder andere zeven jaren als hulpverlener op de locatie 'CVD het Klooster' gewerkt. Max heeft van daaruit menig jongere geholpen een goede start te maken. Zijn deur stond altijd open en hij probeerde voor iedere jongere met een probleem een oplossing te bedenken.

In 2007 kwam Max als woonbegeleider terecht bij de locatie 'CVD Sandelingplein'. Max is jaren het gezicht geweest van dit project. In de afgelopen jaren heeft Max de nodige veranderingen meegemaakt nadat de locatie waar hij altijd alleen zat onderdeel werd van het team (z)Onder Dak. Max werd in een groot team ingebed en kreeg er op het Sandelingplein twee collega's bij. Zij waren samen met hem verantwoordelijk voor het pand en de cliënten. Dit betekende een nieuwe werkwijze en zienswijze. Max ontdekte dat het werken met meerdere collega niet alleen na- maar ook voordelen had en vond -na aanvankelijke bedenkingen- de veranderingen een verbetering. Naast zijn cliënten op de locatie zelf, had Max ook een aantal cliënten die in de omgeving wonen.

Wij allen, collega's en management van het CVD, hebben Max leren kennen als een warm mens met een grote loyaliteit naar zijn cliënten en naar de organisatie. Max was ook een markante persoonlijkheid. Een tolerante man die zich altijd probeerde te verplaatsen in mensen die hulp nodig hadden maar die zijn mening niet onder stoelen of banken stak.
Max had een groot netwerk. Hij kende vele collega's zoals Max door velen werd gekend.

In alle berichten van medeleven die binnen het CVD zijn ontvangen komt  het ongeloof en de verbijstering naar voren dat op deze manier een eind is gekomen aan het leven van Max. Ook binnen het CVD was de schok groot. Omdat het om Max ging én omdat er een cliënt bij betrokken was. We zullen met elkaar lessen trekken uit wat er is gebeurd, met het doel het werk van de CVD medewerkers nog veiliger te maken. Daarbij zal Max nog vaak in onze gedachten zijn.
De uitvaart van Max heeft op 15 juli 2013 in besloten kring plaatsgevonden.

Directie en medewerkers CVD

Meer Nieuws