Historie
Op 5 november 1971 vond de inschrijving van het CVD plaats in het register van de Kamer van Koophandel. Maar eigenlijk bestaat het CVD al langer. Het CVD komt voort uit de Vincentius Vereniging, een katholieke vereniging die onder meer werd opgericht vanwege de aanwezige armoede in de stad. Men legde huisbezoeken af bij ‘de armen’ en verstrekte kleding en levensmiddelen. Begin 60-er jaren werd de aandacht wat verlegd naar de maatschappelijke dienstverlening. Naast de Algemene HulpCentrale werd in 1968 het Centrum voor Vrijwilligers opgericht. Uiteindelijk heeft dat geleid tot het huidige Centrum Voor Dienstverlening.
Visie
Voor het CVD staat centraal de kwaliteit van leven van de burgers en hun volwaardige participatie in de samenleving, ook wanneer ziekte, gebrek of ouderdom dit lastiger maken. Het CVD stimuleert de burger om zich op één of meer gebieden van het maatschappelijk leven in te zetten voor de publieke zaak. Het CVD laat zich bij de bepaling van haar dienstverlening leiden door de volgende drie principes: burgerschap, leefbaarheid en participatie.
Missie
Het CVD biedt daadwerkelijke hulp en ondersteuning aan burgers, veelal met sociaal economische en/of sociaal maatschappelijke problemen met als doel een zodanige persoonlijke ontwikkeling te realiseren dat men zich in de samenleving kan handhaven, ontplooien, actief kan deelnemen aan het maatschappelijk leven én verantwoordelijkheid voor zichzelf en anderen kan dragen. Het CVD werkt als maatschappelijke ondernemer vraaggericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor een ieder en neemt verantwoordelijkheid voor het leveren van een bijdrage aan de aanpak van de grootstedelijke problematiek in Rotterdam.
Kernwaarden
Lees de kernwaarden van het CVD.
Organigram
Het organigram geeft inzicht hoe onze organisatie is ingericht.
Honorering bestuur en Raad van Toezicht
De honorering van bestuur en Raad van Toezicht van het CVD zijn als volgt geregeld. Het CVD kent een eenhoofdig bestuur. Voor het salaris en de arbeidsvoorwaarden van de bestuurder is de cao Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening van toepassing. De leden van de Raad van Toezicht ontvangen een vergoeding van gemaakte kosten in de uitoefening van hun functie. De vergoeding is inclusief vacatiegeld.
Regeling melden vermoeden misstand
Het CVD heeft een interne procedure vastgesteld voor het melden van een vermoeden van een misstand op grond van de wet Huis voor klokkenluiders (Hvk). Bekijk onze regeling.