CVD Respijthuis in oprichting

Wat biedt het CVD Respijthuis?

Het Respijthuis biedt kortdurende (maximaal 5 dagen) opvang en ondersteuning/zorg. Het kan daarbij gaan om het overnemen van de zorg/ondersteuning die door mantelzorgers wordt geboden aan volwassenen of om het ondersteunen van alleenstaande volwassenen en (eenouder) gezinnen die psychosociale problemen hebben. In het Respijthuis kunnen de gasten uitrusten en op adem komen. Zij kunnen op deze manier een paar dagen elders verblijven en hulp ontvangen waardoor alledaagse levensvragen niet uitmonden in een crisis en de mantelzorger wordt ontlast. In geval de opvang het gevolg is van een reeds ontstane crisissituatie, wordt tijdens het verblijf de crisissituatie geordend en structuur aangebracht en wordt -indien noodzakelijk- doorverwijzing georganiseerd.

De intake/kennismakingsgesprek

De intakes en kennismakingsgesprekken vinden met name overdag of aan het begin van de avond (tot 20:00 uur) plaats. Na de intake wordt besloten of kortdurende opvang nodig is of dat het Respijthuis niet de aangewezen plek is en in dat geval zal het Respijthuis meedenken en waar mogelijk doorverwijzen.

In de avond (na 22:00 uur) en nacht wordt de telefoon doorgeschakeld naar het Meldpunt telefoonnummer 088-3571010.

Wat kunt u van CVD Respijthuis verwachten?

Wij bieden een plek om even tot rust te komen, een plek waar de gast aandacht krijgt en er een altijd luisterend oor is, o.a. bij onze vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Naast een eigen kamer met douche en toilet, bieden wij ook maaltijden en gezelligheid, kortom: een fijne plek voor kwetsbare Rotterdammers die kortdurende opvang nodig hebben. Er is een mogelijkheid om -op basis van vrijwilligheid- deel te nemen aan activiteiten/cursussen in het gebouw. Wat wij nadrukkelijk niet bieden is een behandeling.

Indien hulpverlening/begeleiding voor langere tijd noodzakelijk blijkt, regelen wij samen met de gast en zijn/haar mantelzorger en/of andere personen uit de directe omgeving vervolghulp. Dit kan bijvoorbeeld een doorverwijzing zijn naar een wijkteam of extra begeleiding thuis.

Contactgegevens CVD Respijthuis

Vaasahof 75
3067 DX Rotterdam
Telefoonnummer 010-4401030

© 2014-2020 Centrum Voor Dienstverlening