Werkbegeleider

12 uur per week waarvan de uren flexibel inzetbaar zijn én met zicht op uitbreiding van uren.

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam en zet zich in voor mensen bij wie het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Het doel is dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen.

Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties. Het CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar kom je te werken?
Wij zijn op zoek naar een werkbegeleider voor

De Krimpen Wijzer (KW) en het Krimpens Sociaal Team (KST).
De KW en het KST zijn er voor alle inwoners van Krimpen aan den IJssel, die ondersteuning of hulpverlening nodig hebben bij complexe problematiek en/of problemen op meerdere gebieden.

Binnen de KW zijn diverse disciplines actief (maatschappelijk werkers, cliëntondersteuners, WMO-consulenten, ouderenadviseurs) en in het KST werken casusregisseurs. Zij zijn hulpverleners met verschillende expertises vanuit onder andere jeugd- en opvoedhulp, geestelijke gezondheidszorg, cliëntondersteuning, maatschappelijk werk, huiselijk geweld en veiligheid.asusregisseurs motiveren de inwoner om van de eigen kracht en het sociale netwerk gebruik te maken. Ook werken ze vraaggericht, gaan ze op problemen af, zijn ze gericht op  samenwerken, zijn ze resultaatgericht en werken ze vanuit het principe 1 gezin -1 plan -1 regisseur.

Op grond van een brede uitvraag bieden zij hulpverlening, begeleiding en ondersteuning en voeren casusregie. Samen met de inwoner maakt de casusregisseur een persoonlijk ondersteuningsplan waarin te behalen doelen en bijbehorende acties staan. De casusregisseur beoordeelt na overleg met het basisteam of er maatwerk voorzieningen aanvullend nodig zijn. Als dat het geval is, regelt de casusregisseur dat deze hulpverlening erbij komt.

Professionaliteit
De gemeente Krimpen aan den IJssel wil professionals maximale ruimte bieden om binnen globale gemeentelijke kaders eigen afwegingen te maken. Bepaling of casuïstiek (te) complex is, of dat het de kennis en vaardigheden van de professional overstijgt laat de gemeente bij de professional zelf. Dit is vaak individueel bepaald en/of afhankelijk van de organisatie van waaruit de professional werkt. De gemeente heeft een vangnet voor de professional wanneer hij/zij er zelf niet uitkomt.  Belangrijk uitgangspunt is dat professionals reflecteren op hun eigen bekwaamheid en durven te erkennen dat casuïstiek hun eigen deskundigheid overstijgt, zodat zij vervolgens hulp of advies inroepen bij de procesregisseur(s) of werkbegeleider.

Wat doet een werkbegeleider “volwassenen”
De werkbegeleider “volwassenen” draagt zorg voor de kwaliteit van de dienstverlening aan cliënten. Als werkbegeleider ben je een aanspreekpunt voor medewerkers van de KW en het KST voor het bespreken van complexe casuïstiek en het gezamenlijk te bepalen welke aanpak het meest succesvol zal zijn. Binnen het KST zijn verschillende basisteams met specifieke aandachtsvelden. Van een werkbegeleider  wordt verwacht de casuïstiekbesprekingen van het basisteam volwassenen voor te zitten. De werkbegeleider adviseert de procesregisseur over deskundigheidsbevordering.

Taken:
-Consultatie en advies voor collega’s
-Voorzitter basisteams
-Veiligheidsanalyse
-Sturing op (kwaliteits) richtlijnen hulpverlening
-Procesmatig casuïstiek volgen
-Levert een bijdrage aan beoordelingsgesprekken casusregisseurs
-Aandacht voor secundaire traumatisering

Wat breng jij mee?
-opleiding WO Psychologie (gedragswetenschap) of je hebt een afgeronde relevante HBO (Social Work) opleiding plus werk- en denkniveau;
-een voortgezette opleiding, bij voorkeur coaching, systeemgericht werken of psychologie is een pré;
-minimaal vijf jaar relevante werkervaring in de hulpverlening;|
-kennis van en ervaring met methodieken, methodiekontwikkeling en organisatorische processen;
-kennis van wet- en regelgeving en van de sociale kaart Krimpen aan den IJssel e.o.;
-enthousiasmerend, ontwikkelingsgericht en motiverend, met oog voor mogelijkheden van de medewerkers;
-je kunt op afstand meedenken bij incidenten;
-een grote mate van initiatief en zelfstandigheid in het organiseren van de werkbegeleiding;
-uitstekende sociale en contactuele eigenschappen; communicatief vaardig en overtuigend;
-een flexibele, omgevingsbewuste, integere en stressbestendige houding;
-je onderschrijft de kernwaarden van het CVD.

Wij bieden jou:
-een marktconform salaris: inschaling is in salarisschaal 9, maximaal € 4.358,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid;
-arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. het Individueel Keuzebudget en eindejaarsuitkering van 8,3%;
-een goede werksfeer en een enthousiast team;
-een uitdagende baan waar je veel voldoening uit kan halen;
-volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen middels je Loopbaan Budget wat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid;
-een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een onderdeel van ons aannamebeleid.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 21.059 per e-mail naar vacatures@cvd.nl! Reacties ontvangen wij graag vóór 16 januari 2022.

Nog vragen?
Neem dan gerust even contact op met Coos Gunneweg (06-18510770). Zij kan jou alles vertellen over de vacature. Voor meer informatie over het CVD kan je ook een kijkje nemen op onze website www.cvd.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingHBO /WO
Aantal uren12 uur
LocatieCVD Wijkteam – Krimpen
DienstverbandBepaalde tijd
Vacaturenummer21.059