Vrijwilliger Activiteitenbegeleiding – CVD Respijthuis

(1 of meerdere dagdelen per week)

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam en zet zich in voor mensen bij wie het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Het doel is dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen. Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties. Het CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je vrijwilligerstaken uitvoeren?
Het Respijthuis biedt psychisch kwetsbare Rotterdammers een korte time-out zodat een ernstige crisis en wellicht een opname in de GGZ kunnen worden voorkomen. Op die manier kan het Respijthuis ook helpen om anderen – die betrokken zijn bij de reguliere zorg aan de cliënt – te ontlasten. Ook biedt het Respijthuis kortdurende hulp aan mensengezinnen met acute psychosociale problemen.

Hoe ziet een dag als Vrijwilliger Activiteitenbegeleiding eruit?
Als Vrijwilliger Activiteitenbegeleiding ben jij medeverantwoordelijk voor het bedenken, voorbereiden en begeleiden van verschillende (dagbestedings)activiteiten voor en met de gasten van het Respijthuis in de breedste zin van het woord. Te denken valt aan samen boodschappen doen, de maaltijd voorbereiden, wandelen, een gezelschapsspelletje spelen, koffiedrinken met de gasten, gastheer/gastvrouw zijn in de woonkamer van het Respijthuis, een luisterend oor bieden aan de gasten. Dit betekent dat jij, samen met de begeleiders, zorgt dat aan alles is gedacht om de activiteiten op rolletjes te laten verlopen. Met jouw aanwezigheid lever jij een bijdrage aan het creëren van een prettige sfeer in het Respijthuis. Een leuke en uitdagende rol waarbij jij aansluit bij de vragen en behoeften van de gasten.

Wat breng jij mee?
-Je beschikt over sociale vaardigheden en levert daarmee een bijdrage aan een goede sfeer in het Respijthuis;
-Je bent enthousiast en bereid je in te zetten, afspraken te maken je daaraan te houden.

Wij bieden jou:
-Reiskosten- en vrijwilligersvergoeding;
-Goede begeleiding van het Respijthuisteam;
-Ervaring waar je ook nog eens voldoening uit kunt halen!

Ben jij de nieuwe vrijwilliger die we zoeken?

Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV, o.v.v. vacaturenummer 22.008 via onderstaande button of per email naar !

Procedure
Zodra je uit de briefselectie bent geselecteerd, nodigen we je uit voor een gesprek. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van ons vrijwilligersbeleid.

 Nog vragen?
Wil je meer informatie over deze vrijwilligersfunctie, neem dan contact op met Bert de Vlaming, Teamleider, tel. 06-53828733.

Kenmerk22.008
Affiniteit metmedeverantwoordelijk voor het bedenken, voorbereiden en begeleiden van verschillende (dagbestedings)activiteiten
Aantal uren1 of meerdere dagdelen per week
LocatieCVD Respijthuis