Verpleegkundige MBO voor Dak-en thuislozen                                           

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam en zet zich in voor mensen bij wie het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Het doel is dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen.

Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties. Het CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
CVD Havenzicht bestaat uit nachtopvang, wonen en een herstel- en verpleegafdeling. Je komt te werken op de herstel- en verpleegafdeling waar dak- en thuislozen met meervoudige problematieken als verslaving en psychiatrie worden opgevangen. Op deze afdeling wordt 24-uurszorg geleverd, wat betekent dat er gewerkt wordt met wisselende diensten (dag-, avond- en nachtdiensten; ook weekenden). Wanneer nodig wordt ook van je gevraagd bij te springen op de afdeling Wonen.

De herstel- en verpleegafdeling heeft 20 bedden voor dak- en thuislozen met een dominante somatische hulpvraag. Tijdens een opname is er, naast de verpleegkundige werkzaamheden, aandacht voor sociaal/maatschappelijke ondersteuning. Er wordt hiervoor beroep gedaan op de expertise van de medewerkers uit de nachtopvang en op de inzet van een begeleider met een maatschappelijk werk achtergrond. Op deze manier tracht Havenzicht zijn patiënten niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk weer op de been te helpen. Grootste doel op de herstel- en verpleegafdeling is onze mensen in zorg houden. Vaak zijn onze cliënten zorgmijders. Het is daarom een enorme uitdaging om deze mensen in zorg te houden. Dit vraagt creativiteit en grote inzet van de verpleegkundigen.

Hoe ziet een werkdag eruit?
De zorg die geleverd wordt aan de patiënten is zeer divers; wondzorg, sondevoeding, verzorgen van katheters, revalideren na een trauma. De grootste uitdaging bij deze doelgroep ligt in het aanleren van vaardigheden waardoor de patiënt weer kan functioneren in de maatschappij en hier aansluiting in vindt. Om 13.30 uur begint de patiëntenbespreking. Hierin wordt de helft van de patiënten op de afdeling geëvalueerd op alle leefgebieden met de focus op somatiek, psychisch en sociaal functioneren. Hierbij worden doelen opgesteld voor de aankomende week en vragen voor de arts geformuleerd, die elke woensdag spreekuur houdt op Havenzicht.

Wat breng jij mee?

  • Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding Verpleegkundige niveau 4. Of je bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding Verpleegkunde;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep, dit is een vereiste;
  • Je bent BIG geregistreerd;
  • Je kunt achter de kernwaarden van het CVD staan: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Wij bieden jou:

  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk; inschaling is in salarisschaal 7 tot maximaal € 3.621,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (exclusief onregelmatigheidstoeslag). Inschaling is afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid. Daarnaast bieden wij 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige reiskostenvergoeding tot 40 km (21 cent per km);
  • Een persoonlijke toelage van € 200,- bruto per maand naar rato van dienstverband. Deze regeling is van tijdelijke aard en loopt tot en met 31 augustus 2023, met de optie deze jaarlijks te verlengen;
  • Een goede werksfeer en een enthousiast team;
  • Een uitdagende baan waaruit je veel voldoening kunt halen;
  • Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen middels je LoopbaanBudget, wat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van ons aannamebeleid.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV op. Dit kun je doen door direct te solliciteren via onderstaande knop!

De sollicitatieprocedure?
De procedure bestaat uit 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Nog vragen?
Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met Elinde den Hartog, Zorgcoördinator locatie Havenzicht Verpleegafdeling, tel. 010-4147160. Zij kan jou alles vertellen over de locatie en afdeling waarop je komt te werken! Of neem een kijkje op onze website www.cvd.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingMBO/HBO
Aantal uren24-32 uur
LocatieCVD Havenzicht
Dienstverband1 jaar, met uitzicht op vast dienstverband
Vacaturenummer22.011