Sociaal Coördinator Filtergebouw, de Esch
Voor 8 uur per week

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam en zet zich in voor mensen bij wie het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Het doel is dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen.

Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties. Het CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
Je gaat werken binnen het Filtergebouw. Het Filtergebouw is een wooncomplex van Woonstad Rotterdam. In samenwerking met het CVD stelt Woonstad Rotterdam de komende jaren 30 wooneenheden beschikbaar voor cliënten van het CVD. In deze tussenvoorziening worden cliënten binnen 2 jaar begeleid naar zelfstandig wonen. Momenteel wonen er al 11 cliënten van het CVD binnen het Filtergebouw.

Het Filtergebouw heeft echter ook een bedrijfsruimte die het CVD huurt. Binnen deze bedrijfsruimte is het team gestationeerd dat begeleiding geeft aan cliënten binnen het Filtergebouw en aan extramurale cliënten van De Esch, Kralingen en Crooswijk. Ook worden er binnen de bedrijfsruimte van het Filtergebouw cursussen gegeven door onze afdeling Training & Participatie. De bedrijfsruimte geeft daarnaast de mogelijkheid tot het toelaten en organiseren van andere activiteiten waar raag naar is vanuit de buurtbewoners en organisaties van de Wijk de Esch.

Hoe ziet een werkdag eruit?
Het doel is dat het Filtergebouw een bekende ontmoetingsplek binnen de Esch gaat worden. Je werkdag ziet er daardoor gevarieerd uit. Je spreekt met de welzijnsorganisatie en andere partijen binnen de Esch over de behoeften wat betreft activiteiten binnen deze wijk. Ook bespreek je hoe je gezamenlijk invulling kan geven aan deze activiteiten binnen het Filtergebouw. Je maakt contact met de buurt om te ontdekken wat er leeft en waar de vraag ligt m.b.t. activiteiten. Je denkt mee met buurtbewoners over het inzetten van de ruimtes in het Filtergebouw. Je bent dus bezig met het opzetten, afstemmen en coördineren van activiteiten, verbinden van mensen en doelgroepen binnen het Filtergebouw. Je houdt met al deze partijen vinger aan de pols over de activiteiten en hoe deze verlopen.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt tenminste MBO+ of HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis op het gebied van welzijn, zorg en cultuur.
 • Je hebt tenminste 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt een goed ontwikkeld plannings- en organisatievermogen.
 • Je werkt motiverend en doelgericht.
 • Je kunt uitstekend samenwerken en functioneren als bindende factor.
 • Je hebt een creatieve, flexibele en enthousiaste instelling.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je hebt organisatie- en omgevingssensitiviteit.
 • Je hebt gevoel voor humor en relativeringsvermogen.

 Wij bieden jou:

 • een marktconform salaris: inschaling is in salarisschaal 8, maximaal
  € 3.864,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid.
 • arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. het Individueel Keuzebudget en eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • een uitdagende baan waar je veel voldoening uit kan halen.
 • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen middels je LoopbaanBudget wat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid.
 • wekelijks vers fruit op het werk.

 Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 21.058 per e-mail naar vacatures@cvd.nl! Reacties ontvangen wij graag vóór maandag 10 januari 2022.

De sollicitatieprocedure?
De procedure bestaat uit 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek. De eerste gesprekken zullen woensdag 12 januari plaatsvinden.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Wendy Akkies, tel.
06-82008477. Of neem een kijkje op onze website www.cvd.nl.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingMBO+/ HBO werk- en denk niveau
Aantal uren8 uur
LocatieCVD Filtergebouw, de Esch
DienstverbandBepaalde tijd
Vacaturenummer21.058