Sociaal Beheerder (24 – 32 uur per week)

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam met diverse locaties voor (dag/nacht)opvang, verpleging, beschermd en begeleid wonen en zelfstandig wonen met begeleiding. Ook biedt het CVD screening, advies en ondersteuning bij acute psychosociale problemen, algemeen maatschappelijk werk in de wijkteams, schoolmaatschappelijk werk, trainingen en dagbesteding. Wij geloven er in dat ieder mens talenten heeft en dat er soms professionele ondersteuning nodig is om die talenten te kunnen benutten. Onze kracht is het bieden van die ondersteuning. Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam. Kernwaarden van het CVD zijn: er in geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
Je komt te werken op het pilot project Room First waarbij het CVD het beheer, toezicht en de begeleiding van bewoners verzorgt. De aanleiding van deze pilot is de sluiting van de huidige bestemming van de locatie behoefte aan doorstroom binnen de maatschappelijke opvang door een toenemend aantal aanmeldingen voor de nachtopvang. De doelstelling is om cliënten zonder huisvesting binnen een zo kort mogelijke periode de vaardigheden aan te leren en de basis op orde te krijgen voor doorstroom naar zelfstandige huisvesting. De locatie is gelegen in het centrum van Rotterdam aan de Henegouwerlaan 85.

Hoe ziet een werkdag eruit?
Jouw functie als Sociaal beheerder binnen het traject Room First is gericht op waarborgen van de orde, rust en veiligheid in het pand en zijn bewoners. Je bent aanspreekpunt voor de bewoners, maar onderneemt alleen actie bij crisissituaties. De ambulant begeleider is de casemanager, de pandbegeleider is dagelijks aanwezig voor het oppakken van praktische hulpvragen. Zorg dat je alle signalen en ondernomen acties terugkoppelt via de rapportage. Zodra je zorgelijke signalen m.b.t. een cliënt wilt delen, dan is de ambulant begeleider je eerste aanspreekpunt. Naast de dagelijkse gang van zaken en de specifieke taken van deze functie, wordt er een actieve deelname van je gevraagd om samen als team de voorziening draaiende te houden. 

Wat breng jij mee?
Je hebt affiniteit met de doelgroep en beschikt over een natuurlijk overwicht en het vermogen om sturend op te treden. Je bent stressbestendig, flexibel en kunt improviseren in o.a. crisissituaties.  Jouw werkervaring heb je opgedaan in het begeleiden van zowel individuen als groepen cliënten. Je bent in staat om zelfstandig de opgedragen werkzaamheden uit te voeren binnen de gestelde richtlijnen. Je bent in het bezit van een gericht MBO-diploma dat is aangevuld met relevante trainingen en/of certificeringen (op het gebied van beveiliging).

Beschik jij over de volgende competenties?
Initiatief, Leergierig, Resultaatgericht, Integriteit, Stressbestendig, Flexibiliteit en Samenwerken.

Wij bieden jou:

  • een bijbehorend salaris, inschaling schaal 4 van de CAO Sociaal Werk, maximaal € 2.763,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid, plus een onregelmatigheidstoeslag;
  • een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een goede werksfeer en een ervaren team collega’s;
  • een uitdagende baan met toekomstperspectief waar je veel voldoening uit kan halen;
  • diverse trainingen (o.a. agressie, BHV) die aangeboden worden door de werkgever om je functie goed uit te kunnen oefenen;
  • ontwikkelingsmogelijkheden middels je LoopbaanBudget, wat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid;

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV via onderstaande button, of per mail o.v.v. vacaturenummer 21.020 naar vacatures@cvd.nl. Reacties ontvangen wij uiterlijk vóór 19 juni 2021.

Procedure
De procedure bestaat uit 2 gesprekken. Zodra je uit de briefselectie ben geselecteerd, nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van ons aannamebeleid.

Nog vragen?
Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Caroline de Groot, Teamleider, tel. 06-10327091.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingMBO
Aantal uren24 – 32 uur
LocatieCVD Room First – Rotterdam centrum
DienstverbandBepaalde tijd
Vacaturenummer21.020