ROOSTERAAR

32-36 uur per week

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam en zet zich in voor mensen bij wie het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Het doel is dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen.

Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties. Het CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst. Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
Je vormt samen met de huidige planner/roosteraar het team Centrale Planning binnen de afdeling P&O. Op dit moment is de roosteraar verantwoordelijk voor de planning van 14 locaties/teams. Jullie worden samen verantwoordelijk voor de planning van al deze teams binnen het CVD. Het team Centrale Planning opereert vanuit het hoofdkantoor aan de Westblaak, in het centrum van Rotterdam.

De functie
Sinds kort wordt alle roosters binnen het CVD centraal gepland en beheerd volgens het geldende roosterbeleid. De roosteraar heeft daarin een centrale en belangrijke rol. Als roosteraar ondersteun je de teamleiders en teams bij de totstandkoming van een efficiënt rooster voor de dagelijkse personele inzet van ongeveer 300 personen. Je bewaakt hierbij de vakantieplanning, scholing, arbeidstijdenwet etc. Je maakt daarbij gebruik van speciaal geautomatiseerde roostersoftware (Ortec/OWS). Je houdt in samenwerking met de teamleiders de roosterplanningen voor de locaties van het CVD actueel en je lost proactief middellange en lange planningsvraagstukken op. De korte termijn plannings-vraagstukken zijn de verantwoordelijkheid van de teamleider, waarbij jij assistentie verleent als daarom gevraagd wordt en er tijd beschikbaar is. Je hebt inzicht in het roosterproces en je doet waar nodig verbetervoorstellen, ook over het gebruik en aanpassingen van de roostersoftware en het roosterbeleid. Je werkt zelfstandig binnen de aangegeven (wettelijke) kaders, neemt beslissingen met betrekking tot de inzet van medewerkers en bewaakt de voortgang.

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle plannings- en roostervragen.
 • Je signaleert structurele knelpunten in de bezetting en doet suggesties/ verbetervoorstellen aan de betreffende teamleider.
 • Je houdt bij het roosteren rekening met de wensen van medewerkers binnen de geldende kaders en afspraken.
 • Je coördineert het invullen van open diensten door externe krachten.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een relevante afgeronde opleiding MBO-niveau 4.
 • Ervaring met OWS van ORTEC is een pré.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als personeelsplanner bij voorkeur bij een maatschappelijk dienstverlenende organisatie of in de zorgsector
 • Je bent communicatief vaardig en bent gewend snel te schakelen en werkt graag samen
 • Je bent analytisch sterk, in staat om overzicht te houden over je werk en bent stressbestendig
 • Je hebt een aanpakmentaliteit, bent proactief en denkt in oplossingen
 • Je staat achter de kernwaarden van het CVD en laat dat zien in je gedrag

Beschik jij over de volgende competenties?
Initiatief, leergierigheid, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, plannen & organiseren, samenwerken, flexibiliteit.

Wij bieden jou:

 • een goed salaris: inschaling is in salarisschaal 7 maximaal € 3.621,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid;
 • arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk;
 • een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een goede werksfeer.
 • een uitdagende baan waar je veel voldoening uit kan halen;
 • ontwikkelingsmogelijkheden via je LoopbaanBudget, dat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 22.030 per email naar vacatures@cvd.nl. Reacties ontvangen wij graag tot en met 8 juli 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingMBO
Aantal uren32 – 36 uur
LocatieCVD Westblaak
DienstverbandJaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Vacaturenummer22.030