Projectleider Leren & Ontwikkelen  (32-36 uur per week voor de duur van 2 jaar)

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen.

Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam. CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
Het CVD hoofdkantoor is jouw standplaats en is gelegen in hartje centrum Rotterdam.

In deze nieuwe rol ga je aan de slag met het verbinden en ontwikkelen van alle (leer)activiteiten binnen CVD. Al deze activiteiten komen samen op 1 plek.

Waar kun je aan denken?
Je bent de spil tussen de leervragen uit de organisatie en de vertaling naar een uitdagend leeraanbod. Je bent betrokken bij organisatiebrede vraagstukken op het gebied van opleiden, leren & ontwikkelen en werkt daarbij veel samen met collega’s binnen de organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan collega’s van het kwaliteitsteam, P&O, de coördinator van de leerwerkgemeenschap & stages en teamleiders.

Als Projectleider ben je bezig met het positioneren van deze activiteiten, borg je de werkwijze en bouw je een positief leerklimaat. Want leren & ontwikkelen mag vooral ook leuk zijn!

Je bent medeverantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van leren, ontwikkelen en opleiden. Het werk bestaat uit een goede mix van strategie, advieswerk en uitvoerende werkzaamheden. Deze combinatie tussen “denken” en “doen” geeft jou veel energie.

Wat ga je doen?
Als projectleider ben je in gesprek met leidinggevenden en professionals vanuit de organisatie op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Strategisch: je ontwerpt het raamwerk voor de positionering van alle leer- en ontwikkelfaciliteiten van CVD. Je formuleert en implementeert een meerjarenplan. Je schrijft het strategisch opleidingsplan voor de gehele organisatie.

Tactisch: je inventariseert leer- en ontwikkelwensen, toetst opleidingsjaarplannen, adviseert op het gebied van opleiding/training en onderhoudt contacten met opleidingsinstituten.

Uitvoerend: Mede-organiseren / faciliteren trainingen, optimaliseren werkprocessen, en bij/aansturen van de uitvoering rondom trainingen.

Je ontwerpt een centrale plek waar alle activiteiten rondom leren en ontwikkelen bijeenkomen.  Van daaruit worden alle leer- en ontwikkelactiviteiten voor alle medewerkers van CVD georganiseerd, gecoördineerd, gefaciliteerd en/of ontwikkeld en uitgevoerd. Het gaat hierbij onder andere om de leerinterventies gekoppeld aan organisatiedoelen, individuele leervragen en vakinhoudelijke leervragen. CVD werkt samen met onderwijsinstellingen in de regio.

Als projectleider richt je je op het inrichten van de opleidingssubsidiestromen en het uitvoeren van het proces van aanvraag tot en met verantwoording. Met als doel het maximaliseren van de subsidiegelden en een optimale besteding

Je adviseert leidinggevenden over hun opleidingsjaarplannen, leervragen en informeert ze over de ontwikkelingen op het gebied van leren & ontwikkelen waarvoor je het eerste aanspreekpunt bent voor een aantal organisatieonderdelen.

We verwachten van jou dat je innovatief op het gebied van opleiden bent en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Je bent een volwaardig gesprekspartner in dit werkveld en kan met de juiste partijen in overleg.

Deze functie is een goede match met jou als je van een informele cultuur houdt waarin wordt gewerkt op basis van vertrouwen en wanneer je enthousiast wordt als je ruimte krijgt om na te denken over hoe processen en producten verbeterd kunnen worden.

Wat breng je mee?
Onze ideale collega

 • heeft aantoonbare ervaring met het vertalen van leervragen naar een uitdagend leeraanbod;
 • heeft een visie op (werkplek) leren & ontwikkelen – liefst ook richting de zorgsector;
 • is het levende voorbeeld van een Leven Lang Ontwikkelen;
 • heeft recente kennis over digitale leervormen en het ‘nieuwe’ leren;
 • heeft minimaal HBO werk- en denkniveau, diploma bij voorkeur onderwijskunde, organisatiekunde;
 • heeft ervaring met programmamanagement en projectmatig werken;
 • kan goed schakelen en verbinding maken tussen strategisch-tactisch-operationeel niveau;
 • is communicatief, proactief, creatief, ondernemend en werkt graag samen;
 • bruist van de ideeën en weet deze om te zetten in daden;
 • is creatief, vernieuwend en heeft een hands on mentaliteit;
 • is in staat belangen en prioriteiten zelfstandig af te wegen en staat stevig in zijn/haar schoenen;
 • beschikt over een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van ons aannamebeleid.

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende baan in een geweldige organisatie;
 • Een informele werksfeer waar aandacht is voor elkaar;
 • Een marktconform salaris: inschaling in salarisschaal 10, maximaal € 4.927,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid;
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. het Individueel Keuzebudget en eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige reiskostenvergoeding tot 40 km (€ 0,21 p/km);
 • Budget voor professionele ontwikkeling;
 • Het is mogelijk zowel op kantoor als deels vanuit huis te werken.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV op. Dit kun je doen door direct te solliciteren via onderstaande knop! Reacties ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk.

Nog vragen?
Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Gerrit Jan Hondelink (teamleider P&O) of Robin Vissers (clustermanager) via tel. 010-2438100.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingHBO
Aantal uren32 – 36 uur
LocatieCVD Hoofdkantoor – Rotterdam Centrum
DienstverbandJaarcontract
Vacaturenummer23.012