Begeleider MBO (32 uur per week)

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam die begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen als het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Met als doel dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen.

Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam. Het CVD heeft 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn. 

Waar ga je werken?

Je komt te werken op locatie De Nok wat één van de drie beschermde woonvoorzieningen van het CVD is. BW  De Nok ligt in het Oude Noorden, vlakbij het centrum van Rotterdam en biedt huisvesting aan 25 bewoners met een uiteenlopende achtergrond en problematiek. Te denken valt onder andere aan psychiatrische- verslavings- en/of LVB-problematiek. De samenstelling van de bewonersgroep is zeer divers, wat maakt dat er voor iedere bewoner een andere aanpak is vereist. De doelgroep bestaat vooral uit cliënten die wel zorg nodig hebben, maar dit soms maar moeilijk kunnen vragen of verwoorden.

Wat worden jouw werkzaamheden?

Tijdens de wisselende roosterdiensten (dag en avond diensten) ben je verantwoordelijk voor en houd je zicht op wat er gebeurt binnen de locatie en werk je samen met collega’s aan een prettige en veilige sfeer. Je draagt zorg voor de dag structuur binnen de voorziening, zoals maaltijden begeleiden, medicatie verstrekken, bewoners ondersteunen met het op orde houden van de persoonlijke leefruimte maar vooral ook contact maken en onderhouden met de bewonersgroep. Naast de taken als groepswerker ben je mentor van een aantal bewoners binnen de groep en fungeer je als eerste aanspreekpunt voor hen. Hierbij is het devies dat er woonbegeleiding geboden wordt in de breedste zin van het woord; de mentor is in staat om de cliënt in al zijn vragen te begeleiden, ook als de cliënt deze niet kan stellen

Wat breng jij mee?

 • Een relevant MBO diploma met geruime werkervaring;
 • Je hebt kennis van en ervaring met woonbegeleiding;
 • Kennis, ervaring en affiniteit met de doelgroep dak- en thuislozen;
 • Kennis van psychiatrie en verslavingsproblematieken;
 • Kennis van MS Office-pakketten als Word, Excel, Outlook;
 • Goede sociale en contactuele eigenschappen zoals tact, respect, geduld en daadkracht;
 • Een klantgerichte, respectvolle en hulpvaardige werkhouding;
 • Ervaring met het werken in hectische groepen;
 • Je bent flexibel inzetbaar tijdens dag- avond en weekenddiensten. Onregelmatige werktijden zijn geen probleem.

Wij bieden jou:

 • Een goed salaris: inschaling is in salarisschaal 6, maximaal € 3.467 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid;
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. het Individueel Keuzebudget en
  eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een goede werksfeer en een enthousiast team;
 • Een uitdagende baan met toekomstperspectief waar je veel voldoening uit kan halen;
 • Diverse trainingen (o.a. agressie, BHV) die aangeboden worden door de werkgever om je functie goed uit te kunnen oefenen;
 • Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen middels je LoopbaanBudget wat je in
  overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid;

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 23.013 via onderstaande button of per e-mail naar ! Reacties ontvangen wij graag vóór 20 maart 2023.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingMBO
Aantal uren32 uur
LocatieCVD De Nok
DienstverbandJaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Vacaturenummer23.013