Begeleider MBO
(24 – 32 uur)

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam die begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen als het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Met als doel dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen.

Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam. Het CVD heeft 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
De Henegouwerlaan is een nieuw op te starten project binnen het CVD. Deze beschermde woonvoorziening is een toevoeging op de drie al bestaande beschermde woonvoorzieningen van het CVD. BW de Henegouwerlaan is een project wat ruimte biedt aan 7 bewoners, gelegen in het centrum van Rotterdam. BW de Henegouwerlaan is gespecialiseerd in een moeilijk plaatsbare doelgroep die behoefte heeft aan veel begeleiding en een overzichtelijke, gestructureerde omgeving. De doelgroep kenmerkt zich door een combinatie van psychiatrische problematiek en verslavingsproblematiek gecombineerd met LVB-problematiek. De samenstelling van de bewonersgroep is zeer divers, wat maakt dat er voor iedere bewoner een andere aanpak is vereist. De doelgroep bestaat vooral uit cliënten die wel zorg nodig hebben, maar dit soms maar moeilijk kunnen vragen of verwoorden. Op de locatie wordt een dagprogramma gedraaid met activiteiten waarbij het de kunst is om alle bewoners hiervoor te motiveren en te enthousiasmeren.

Hoe ziet een werkdag eruit?
Tijdens de wisselende roosterdiensten (dag en avond diensten) ben je verantwoordelijk voor en houd je zicht op wat er gebeurt binnen de locatie. Daarnaast werk je volgens een dagprogramma waarbij een duidelijke en overzichtelijke structuur is opgezet. Diensten werk je voor de helft alleen en de andere helft gezamenlijk. Onderdeel van het dagprogramma is het uitvoeren en ondersteunen bij activiteiten, het ondersteunen bij het bereidden van de maaltijd, toezien op medicatie inname en het maken van een rapportage. Zowel alleen als met collega’s werk je aan een prettige en veilige sfeer. Naast de taken als groepswerker ben je mentor van een aantal bewoners binnen de groep en fungeer je als eerste aanspreekpunt voor hen. Hierbij is het devies dat er woonbegeleiding geboden wordt in de breedste zin van het woord; de mentor is in staat om de cliënt in al zijn vragen te begeleiden, ook als de cliënt deze niet kan stellen.

Wat breng jij mee?
Je bent in het bezit van een relevant MBO diploma en hebt kennis opgedaan van de doelgroep dak- en thuislozen, LVB problematiek en GGZ problematiek. Je bent prima in staat om zelfstandig en in teamverband te werken, ook met vrijwilligers. Om goed de doelgroep te kunnen begeleiden heb jij goede sociale vaardigheden in huis (o.a. tact, geduld, respect en daadkracht). Menselijk, professioneel en integer zijn de drijvende krachten achter jouw handelen in contact met cliënten. Je bent flexibel, kunt je aanpassen aan de wensen van de cliënt en denkt in mogelijkheden. Je weet verbinding te zoeken met de buurt en jouw talenten in te zetten om de doelgroep een vertrouwde omgeving te bieden. Je bent bekend met de sociale kaart van Rotterdam en hebt ervaring in het begeleiden van activiteiten, waarbij je oog hebt voor begeleiding van de groep en uitstekend weet in te spelen op de wensen en vragen van de individuele deelnemer.

Wij bieden jou:
-een goed salaris: inschaling is in salarisschaal 6, maximaal € 3.399,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid;
-arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk;
-een eindejaarsuitkering van 8,3%;
-een goede werksfeer en een ervaren team collega’s;
-een uitdagende baan met toekomstperspectief waar je veel voldoening uit kan halen;
-diverse trainingen (o.a. agressie, BHV) die aangeboden worden door de werkgever om je functie goed uit te kunnen oefenen;
-ontwikkelingsmogelijkheden middels je LoopbaanBudget, wat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 22.025 per email naar vacatures@cvd.nl!

Procedure
De procedure bestaat uit 2 gesprekken. Zodra je uit de briefselectie ben geselecteerd, nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van ons aannamebeleid.

Nog vragen?
Neem dan gerust even contact op met Marco Luijks, Teamleider tel. 06 30 99 12 06, die kan jou alles vertellen over de vacature. Voor meer informatie over het CVD kan je ook een kijkje op onze website www.cvd.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingMBO
Aantal uren24-32 uur
LocatieCVD Henegouwerlaan
DienstverbandJaarcontract
Vacaturenummer22.025