Begeleider MBO (32 uur per week)

Het CVD is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam en zet zich in voor mensen bij wie het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Het doel is dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen.

Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties. Het CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
Je komt te werken op de locatie de Stelle. De Stelle is een 24-uurs voorziening in Rotterdam-Hoogvliet. Je kunt bij de locatie gratis parkeren en de metro stopt aan het einde van de straat, dus heel goed bereikbaar. Op de Stelle worden cliënten begeleid met meervoudige problemen. Cliënten starten bij de Stelle met hun wooncarrière. De Stelle biedt huisvesting aan 38 mannen van 18 jaar en ouder, die psychiatrische problemen hebben en/of lichte verslaving, dakloos en /of thuisloos zijn en die gebaat zijn bij 24 uur zorg en begeleiding. Bewoners van deze voorziening krijgen begeleiding om zo zelfstandig mogelijk te leren wonen. Deze woonvorm is groepsgericht, iedere bewoner heeft een eigen kamer, douche, toilet en keuken zijn gedeelde voorzieningen.

Wat worden jouw werkzaamheden?
Je signaleert wensen en problemen van de cliënt en vertaalt deze samen met de cliënt in een krachteninventarisatie en, daaruit voortvloeiende, actieplannen. Dit is de basis voor onze krachtwerk gerichte hulpverlening aan de cliënt. Je vervult een regierol bij het tot stand brengen van de uitvoering hiervan. Hierbij wordt je ondersteund door je directe collega’s en trajectbegeleider. Naast het opstellen en uitvoeren van het plan ben je verantwoordelijk voor de voortgang en evaluatie van de begeleiding. Je stemt doorlopend af op de behoefte en wensen van cliënt met als doel  de cliënt geleidelijk aan steeds zelfstandiger te laten wonen. Je neemt deel aan interne overlegvormen. Er wordt een actieve participatie van je verwacht. Je biedt ondersteuning bij de inrichting van het dagelijks leven van de cliënt. Dat betekent naast het kunnen voeren van begeleidingsgesprekken ook een hands-on-mentaliteit bijvoorbeeld het actief begeleiden bij huishoudelijke taken. Je onderhoudt contacten met instanties en instellingen, die betrokken zijn, of betrokken kunnen worden bij de begeleiding van de cliënt. Naast de dagelijkse gang van zaken en de specifieke taken van deze functie, wordt er een actieve deelname van je gevraagd om samen met je collega’s de voorziening draaiende te houden.

Wat breng jij mee?

 • Een relevant MBO diploma met geruime werkervaring;
 • Je hebt kennis van en ervaring met woonbegeleiding;
 • Kennis, ervaring en affiniteit met de doelgroep dak- en thuislozen;
 • Kennis van psychiatrie en verslavingsproblematieken;
 • Kennis van MS Office-pakketten als Word, Excel, Outlook;
 • Goede sociale en contactuele eigenschappen zoals tact, respect, geduld en daadkracht;
 • Een klantgerichte, respectvolle en hulpvaardige werkhouding;
 • Ervaring met het werken in hectische groepen;
 • Je bent flexibel inzetbaar tijdens dag- avond en weekenddiensten. Onregelmatige werktijden zijn geen probleem.

Beschik jij over de volgende competenties?
Initiatief, Leergierig, Resultaatgericht, Integriteit, Stressbestendigheid, Flexibiliteit, Samenwerken.

Wij bieden jou:

 • Een goed salaris: inschaling is in salarisschaal 6, maximaal € 3.467,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid;
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. het Individueel Keuzebudget en
  eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een goede werksfeer en een enthousiast team;
 • Een uitdagende baan met toekomstperspectief waar je veel voldoening uit kan halen;
 • Diverse trainingen (o.a. agressie, BHV) die aangeboden worden door de werkgever om je functie goed uit te kunnen oefenen;
 • Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen middels je LoopbaanBudget wat je in
  overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid;

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 23.015 via onderstaande button of per e-mail naar  ! Reacties ontvangen wij graag vóór 1 april 2023.

Nog vragen?
Neem dan gerust even contact op met Sandra Goudriaan Teamleider, tel. 06-14699849. Sandra kan jou alles vertellen over de Stelle. Of neem een kijkje op onze website www.cvd.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingMBO
Aantal uren32 uur
LocatieCVD De Stelle – Rotterdam Hoogvliet
Dienstverband Jaarcontract
Vacaturenummer23.015