Begeleider MBO
( 32 uur per week)

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam die begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen als het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Met als doel dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen. Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam. Het CVD heeft 500 medewerkers in dienst.
Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
De Heemraad is een beschermde woonvoorziening van het CVD. BW de Heemraad is een verbouwd herenhuis en ligt in het Nieuwe Westen, vlakbij het centrum van Rotterdam en biedt huisvesting aan 25 bewoners met een uiteenlopende achtergrond en problematiek, te denken valt onder andere aan psychiatrische- verslavings- en/of LVB-problematiek. De samenstelling van de bewonersgroep is zeer divers, wat maakt dat er voor iedere bewoner een andere aanpak is vereist. De doelgroep bestaat vooral uit cliënten die wel zorg nodig hebben, maar dit soms maar moeilijk kunnen vragen of verwoorden.

Hoe ziet een werkdag eruit?
Tijdens de wisselende roosterdiensten (dag en avond diensten) ben je verantwoordelijk voor en houd je zicht op wat er gebeurt binnen de locatie en werk je samen met collega’s aan een prettige en veilige sfeer. Je draagt zorg voor de dagstructuur binnen de voorziening, zoals maaltijden begeleiden, medicatie verstrekken, bewoners ondersteunen met het op orde houden van de persoonlijke leefruimte maar vooral ook contact maken en onderhouden met de bewonersgroep. Naast de taken als groepswerker ben je mentor van een aantal bewoners binnen de groep en fungeer je als eerste aanspreekpunt voor hen. Hierbij is het devies dat er woonbegeleiding geboden wordt in de breedste zin van het woord; de mentor is in staat om de cliënt in al zijn vragen te begeleiden, ook als de cliënt deze niet kan stellen.

Wat breng jij mee?
Je bent in het bezit van een relevant MBO diploma en hebt kennis opgedaan van de doelgroep dak- en thuislozen en GGZ problematiek. Je bent prima in staat om zelfstandig en in teamverband te werken. Om goed de doelgroep te kunnen begeleiden heb jij goede sociale vaardigheden in huis (o.a. tact, geduld, respect en daadkracht). Menselijk, professioneel en integer zijn de drijvende krachten achter jouw handelen in contact met cliënten. Je bent flexibel, kunt je aanpassen aan de wensen van de cliënt en denkt in mogelijkheden. Je bent bekend met de sociale kaart van Rotterdam en hebt ervaring in het begeleiden van individuele trajecten, waarbij je ook voldoening kunt halen uit kleine stapjes die de cliënt maakt.

Beschik jij over de volgende competenties?
Initiatief; resultaatgericht; klantgericht; integriteit; stressbestendigheid; flexibiliteit en samenwerken.

Wij bieden jou:

  • een goed salaris: inschaling is in salarisschaal 6, maximaal € 3.399,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid.
  • arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk.
  • een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • een goede werksfeer en een ervaren team collega’s.
  • een uitdagende baan met toekomstperspectief waar je veel voldoening uit kan halen.
  • diverse trainingen (o.a. agressie, BHV) die aangeboden worden door de werkgever om je functie goed uit te kunnen oefenen.
  • ontwikkelingsmogelijkheden middels je LoopbaanBudget, wat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid.
  • aandacht voor vitaliteit, o.a. door workshops en wekelijks vers fruit op het werk.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 22.062 per email naar !

Procedure
De procedure bestaat uit 2 gesprekken. Zodra je uit de briefselectie ben geselecteerd, nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van ons aannamebeleid.

Nog vragen?
Neem dan gerust even contact op met Marco Luijks, Teamleider, tel. 0630991206, hij kan jou alles vertellen over de vacature. Voor meer informatie over het CVD kan je ook een kijkje op onze website www.cvd.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingMBO
Aantal uren32 uur
LocatieCVD De Heemraad
DienstverbandJaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Vacaturenummer22.062