Trainingen

Met onze trainingen leer je nieuwe kennis en oefen je handige tips. En je ontmoet ook nog nieuwe mensen! Elk seizoen vind je hier nieuwe trainingen. Iedereen die begeleiding krijgt van CVD kan meedoen. Welke training past bij jou? Klik erop voor meer informatie en meld je direct aan.

Deze training heeft een flexibele opzet waarbij het digitaal leren een middel is naar een specifiek doel. Dat doel is volledig persoonlijk, en binnen het digitaal leercentrum beschikken we over een zeer breed scala aan onderwerpen en e-learning modules. De deelnemers gaan in gesprek over interesses, mogelijk aanbod en instapniveau. Daarna gaan deelnemers aan de slag met hun eigen digitale leertraject, waarbij ze hands-on worden ondersteund door de aanwezige begeleiding.

Doel

De training is volledig maatwerk. Beschikbare modulen variëren van taal en rekenen tot een volledige sollicitatietraining. Ook onderwerpen op gebied van o.a. computervaardigheden, administratie en maatschappijkennis zijn beschikbaar voor deelnemers. 

Omschrijving

Digitaal leren onder begeleiding is inhoudelijk voor iedereen anders.  Cliënten komen naar het digitale leercentrum (CVD-Filtergebouw) om samen met andere  cliënten op een eigen computer aan de slag te gaan. In de ruimte lopen 1 of meer trainer/begeleiders rond met kennis van zaken en voldoende sociale voelsprieten om de alle deelnemers op eigen wijze vooruit te helpen.

Veel voorkomende onderwerpen/modules:

  • Omgaan met geld
  • Digitale vaardigheden: De basis, Internet, Veilig online, Sociale Media en DigiD/ Mijn overheid
  • Zoeken naar het behouden van werk
  • Veilig in het verkeer
  • Maatschappij: Zorgverzekering en Stemmen
  • Gezondheid: Begrijp je lichaam, Praten met de dokter en Eten en weten
  • Taal- en rekenvaardigheden: Lees en schrijf, programma inburgering en praten op school

Voor wie en door wie?

Deze training is beschikbaar voor iedereen met een WMO arrangement, die de wens heeft zichzelf verder te ontwikkelen, waarbij zelfstudie nog net te hoog gegrepen is en waarbij de sociale interactie en (hulp bij) activering duidelijk meerwaarde heeft.

De trainingen worden gegeven door ervaren en professionele trainers/begeleiders van onze afdeling Training en Participatie.

Bijeenkomst

De training duurt 10 dagdelen, en kan eventueel herhaald of verlengd worden, dit is afhankelijk van de leerdoelen of het leervermogen van de deelnemers. De 10 bijeenkomsten kunnen naar eigen wens, in samenspraak met de trainer/begeleider, worden ingepland. Het digitale leercentrum is immers dagelijks van maandag tot en met donderdag geopend. De ochtendgroep heeft les van 09-:00 - 12:00 uur en de middaggroep van 13:00 - 16:00 uur. 

Aanmelden

Voor externe aanmeldingen of meer informatie kun je contact opnemen met onze trainers, via CVDTenP@cvd.nl of bel (010) 440 10 08

Voor interne deelnemers kan je het aanmeldformulier aanmaken via het medewerkers-dashboard in Myneva.

Voor alle deelnemers woonachtig op 2 of meer km van de trainingslocatie geldt een vooraf vastgestelde OV-reiskostenvergoeding.

!Help, ik heb vanavond geen slaapplek!
Samen op weg naar thuis
Keurmerken