CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg stopt definitief

Zoals eerder aangekondigd heeft de gemeente Rotterdam ervoor gekozen om in 2020 te starten met een nieuwe vorm van stedelijke ondersteuning van mantelzorg en vrijwilligers.

Mantelzorg ondersteuning
In mei is gestart met de Mantelfoon, het nieuwe mantelzorgsteunpunt in Rotterdam. De uitvoering wordt gedaan door WMO Radar in samenwerking met De ZorgCentrale, beide onderdeel van Incluzio.

Vrijwilligerswerk
Het totaalaanbod van trainingen en cursussen gaat over naar Social Care Network, SCN is ook de huidige aanbieder van het online matchingsinstrument www.rotterdammersvoorelkaar.nl en Advies op Maat gaat over naar BMC.

Beëindiging CVD Vrijwilligerswerk en Manelzorg
Door deze nieuwe vorm van ondersteuning stopt de opdracht van CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg per 1 juli definitief. Wij hebben onze opdracht alle jaren met veel passie, kennis en ervaring uitgevoerd. Door de jaren heen zijn we veel nieuwe wegen ingeslagen door bijvoorbeeld de opkomst van de digitalisering, het langer thuis blijven wonen en van stedelijk naar wijkgericht werken. De vorm van ondersteuning zoals wij hem door de jaren heen hebben aangeboden stopt. Dit vinden wij uiteraard jammer. We willen u bedanken voor het vertrouwen dat u de afgelopen jaren in ons heeft gehad. Wij wensen u als professional, vrijwilliger of mantelzorger veel succes voor de toekomst!

Heeft u nog vragen? Wij helpen u nog graag! Tot 1 juli zijn wij nog bereikbaar via 010-269 11 00 of vrijwilligerswerkenmantelzorg@cvd.nl

Snel naar

Advies en ondersteuning

Iedereen die op zoek is naar informatie en advies over verschillende thema’s op het gebied van vrijwilligerswerk kan terecht bij onze accountmanagers.

Stedelijke en lokale netwerken

CVD Vrijwilligerswerk stimuleert en faciliteert organisaties om kennis en ervaringen te delen. Zo kunnen er interessante samenwerkingen ontstaan in netwerkbijeenkomsten in de gebieden. Actuele vraagstukken rondom vrijwilligerswerk worden samen aangepakt om er voor te zorgen dat vrijwilligerswerk (en mantelzorgondersteuning) blijvend versterkt wordt.

Vrijwilligersverzekering

Speciaal voor vrijwilligers bestaat de Rotterdamse vrijwilligersverzekering. Lees hier hoe deze verzekering geregeld kan worden.

Waardering vrijwilligers

Om vrijwilligers te bedanken bestaat een speciaal waarderingsaanbod.

Downloads vrijwilligerswerk

Om vrijwilligers en zij die er over denken dit te worden van dienst te zijn stellen we nuttige documenten op het gebied van vrijwilligerswerk beschikbaar.

Trainingen en cursussen

Het CVD heeft een breed aanbod trainingen en cursussen voor zowel vrijwilligers als mantelzorgers.

© 2014-2018 Centrum Voor Dienstverlening