Waarderingsaanbod

Waardering geeft net dat stukje extra waardoor je als vrijwilliger met een goed gevoel naar huis gaat en met plezier je inzet toont. Het maakt uw organisatie aantrekkelijker voor nieuwe vrijwilligers, het verhoogt de betrokkenheid én een vrijwilliger gaat minder snel op zoek naar ander vrijwilligerswerk.

De waardering voor de vrijwilligers in uw organisatie begint bij een goed vrijwilligersbeleid. Daarin geeft u aan wat de plaats van vrijwilligers in uw organisatie is, zorgt u voor een goed inwerkprogramma , de begeleiding van vrijwilligers en de waardering van vrijwillige inzet binnen uw organisatie.

Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten met elk hun eigen kenmerken, voorkeuren en motivaties. En met elk hun eigen wensen op het gebied van erkennen en waarderen.

Waarderen is dus maatwerk! Wat vooral belangrijk is, is de persoonlijke aandacht en ondersteuning. Dit begint al bij de kennismaking met de vrijwilliger. Waarom wil iemand zich inzetten voor uw organisatie? Wat is de motivatie? Wat zijn persoonlijke interesses en capaciteiten? Het maakt verschil of iemand werkervaring op wil doen of dat iemand op zoek is naar een zinnige of gezellige tijdsbesteding. Aansluiten op de motivatie en behoefte van de vrijwilliger is de eerste stap. Tips bij het waarderen van vrijwilligers.

Vormen van waardering zijn (o.a):

  • Een ‘schouderklopje’
  • Inspraak van vrijwilligers
  • Deskundigheidsbevordering
  • Organiseren van een uitje of feest als bedankje voor de inzet.

CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg organiseert in dit kader ook het Rotterdamse Vrijwilligersontbijt en  stelt een theateraanbod beschikbaar waarin vrijwilligers en mantelzorgers tegen gereduceerd tarief naar het theater kunnen.  De deelnemende theaters zijn Theater Rotterdam; De Doelen ;Theater Zuidplein en het  Scapino Ballet

Wilt u meer informatie over wat er nodig is voor een goed vrijwilligers-en waarderingsbeleid? Neem dan contact met ons op.

© 2014-2018 Centrum Voor Dienstverlening