Verpleegkundige MBO

Het Centrum voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam met diverse locaties voor (dag/nacht)opvang, verpleging, beschermd en begeleid wonen en zelfstandig wonen met begeleiding. Ook biedt het CVD screening, advies en ondersteuning bij acute psychosociale problemen, algemeen maatschappelijk werk in de wijkteams, schoolmaatschappelijk werk, trainingen en dagbesteding. Wij geloven er in dat elke Rotterdammer talenten heeft en dat er soms professionele ondersteuning nodig is om die talenten te kunnen benutten. Onze kracht is het bieden van die ondersteuning! Jaarlijks bereiken wij ruim 25.000 Rotterdammers vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam. Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
CVD Havenzicht bestaat uit nachtopvang, wonen en een herstel- en verpleegafdeling. Je komt te werken op de herstel- en verpleegafdeling waar dak- en thuislozen met meervoudige problematieken als verslaving en psychiatrie worden opgevangen. Op deze afdeling wordt 24-uurszorg geleverd, wat betekent dat er gewerkt wordt met wisselende diensten (dag-, avond- en nachtdiensten; ook weekenden). Wanneer nodig wordt ook van je gevraagd bij te springen op de afdeling Wonen.

De herstel- en verpleegafdeling heeft 20 bedden voor dak- en thuislozen met een dominante somatische hulpvraag. Tijdens een opname is er, naast de verpleegkundige werkzaamheden, aandacht voor sociaal/maatschappelijke ondersteuning. Er wordt hiervoor beroep gedaan op de expertise van de medewerkers uit de nachtopvang en op de inzet van een begeleider met een maatschappelijk werk achtergrond. Op deze manier tracht Havenzicht zijn patiënten niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk weer op de been te helpen. Grootste doel op de herstel- en verpleegafdeling is onze mensen in zorg houden. Vaak zijn onze cliënten zorgmijders. Het is daarom een enorme uitdaging om deze mensen in zorg te houden. Dit vraagt creativiteit en grote inzet van de verpleegkundigen.

Hoe ziet een werkdag eruit?
Het is dinsdagochtend 7.30 uur, wanneer je Havenzicht binnenkomt. Na je pieper opgehaald te hebben bij de portier ga je naar de eerste verdieping waar de verpleegafdeling zich bevindt. De afdeling ligt vol; alle 20 bedden zijn bezet. In de dagdienst werk je, in tegenstelling tot de avond- en nachtdienst, samen met een collega-verpleegkundige. Na de overdracht met de collega van de nachtdienst, bekijken jullie de werkbrief en verdelen jullie de taken. De één zal bijvoorbeeld medicatie delen, terwijl de ander start met de zorg op de afdeling.

De zorg die geleverd wordt aan de patiënten is zeer divers; wondzorg, sondevoeding, verzorgen van katheters, revalideren na een trauma. De grootste uitdaging bij deze doelgroep ligt in het aanleren van vaardigheden waardoor de patiënt weer kan functioneren in de maatschappij en hier aansluiting in vindt. Om 13.30 uur begint de patiëntenbespreking. Hierin wordt de helft van de patiënten op de afdeling geëvalueerd op alle leefgebieden met de focus op somatiek, psychisch en sociaal functioneren. Hierbij worden doelen opgesteld voor de aankomende week en vragen voor de arts geformuleerd, die elke woensdag spreekuur houdt op Havenzicht.

Wat breng jij mee?

  • Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding Verpleegkundige niveau 4. Of je bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding Verpleegkunde;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep, dit is een vereiste;
  • Je bent BIG geregistreerd;
  • Je kunt achter de kernwaarden van het CVD staan: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Beschik jij over de volgende competenties?
Initiatiefrijk, leergierig, resultaatgerichtheid, integriteit, stressbestendigheid, flexibiliteit en samenwerken.

Wij bieden jou:

  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk; inschaling is in salarisschaal 7 tot maximaal € 3.384,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (exclusief onregelmatigheidstoeslag). Inschaling is afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid. Daarnaast bieden wij 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • Een goede werksfeer en een enthousiast team;
  • Een uitdagende baan waaruit je veel voldoening kunt halen;
  • Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen middels je LoopbaanBudget, wat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid;
  • Wekelijks vers fruit op het werk;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van ons aannamebeleid.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Solliciteer direct via onderstaande button.

De sollicitatieprocedure?
De procedure bestaat uit 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek. Heb je nog vragen neem dan gerust even contact op met Andrea van der Gevel, Zorgcoördinator, tel. 010 –  4147160. Zij kan jou alles vertellen over CVD Havenzicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingMBO
Aantal uren32 – 36 uur
LocatieCVD Havenzicht – Rotterdam Kralingen
DienstverbandBepaalde tijd
Vacaturenummer20.012