Veelgestelde vragen

Komt mijn begeleider nog op huisbezoek?
Door de aangescherpte maatregelen worden huisbezoeken beperkt tot de noodzakelijke huisbezoeken. Dit gaat in overleg met je begeleider. Voorafgaand aan het huisbezoek vraagt je begeleider na of je geen verkoudheids- of corona gerelateerde klachten hebt én of er niet al ander bezoek komt. Als een begeleider op huisbezoek komt is het van belang 1,5 mtr afstand te houden van elkaar, zowel binnen als buiten.
De begeleiding zal verder de komende periode vooral bestaan uit een combinatie van telefonisch contact, beeldbellen en indien noodzakelijk een huisbezoek.
Mocht je toch verkoudheids- of corona gerelateerde klachten krijgen of is er ‘spontaan’ bezoek langs geweest, neem dan contact op met je begeleider en zeg het huisbezoek af. Uiteraard geldt dat ook als de begeleider klachten heeft.

Gezondheid staat voorop!


Waarom heb ik ineens contact met een andere begeleider?
Als een begeleider ziek is, wordt de begeleiding door andere collega’s overgenomen. Daardoor kan het voorkomen dat u geen contact heeft met uw vaste begeleider. We vragen om uw begrip hiervoor.

Hoe leg ik mijn kind uit wat corona is?
Zeker bij kleinere kinderen is het soms lastig om uit te leggen wat het virus is en aan welke hygiënemaatregelen ze zich moeten houden. Wij vonden dit leuke kinderverhaal over de Corona’s op vakantie.

Mijn man, vrouw, zoon, dochter, broer, zus of vriend(in) woont op een voorziening van het CVD. Mag ik op bezoek komen?

De huidige bezoekregeling voor Beschermd & Begeleid als volgt:

Voor locaties voor Beschermd & Begeleid Wonen (intramuraal) en Verpleegafdeling wordt per locatie bij bezoek rekening gehouden met 1,5 meter afstand. In bepaalde situaties, bijv besmetting, kan het bezoek beperkt of tijdelijk niet toegelaten worden. Dit kan elk moment weer anders zijn. Wil je iemand op een van deze locatie bezoeken neem dan contact op met de betreffende locatie.


Ik woon in een zelfstandige of geclusterde woning binnen het CVD. Mag ik bezoek thuis ontvangen?
Volgens de richtlijn van de regering is bezoek thuis toegestaan met een maximum van 4 personen boven de 13 jaar per dag.  En ALLEEN als je daarbij allemaal 1,5 meter afstand tot elkaar kan bewaren. Deze richtlijn geldt dus ook voor cliënten die zelfstandig of geclusterd wonen binnen het CVD (o.a. Sandeling, Sleephelling, Korenaar, Taling, Boezemdwars, Voorburg, Filtergebouw, Room First en losse woningen). Bezoek is alleen toegestaan in de eigen kamer / woning, niet in de gemeenschappelijke ruimtes.

Twijfel je wat op jouw locatie wel en niet is toegestaan? Neem dan contact op met de teamleider.


Welke maatregelen neemt het CVD om te voorkomen dat het virus zich binnen de voorzieningen verspreid?
De richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. – Er wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand; – Medewerkers met verkoudheidsklachten en koorts blijven thuis; -Iedereen wordt dringend geadviseerd een mondkapje te dragen; – De hygiënemaatregelen, handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog, papieren zakdoekjes gebruiken en geen handen schudden, worden nageleefd; – Er wordt extra schoongemaakt; – Groepsactiviteiten worden weer opgestart.  
Wat is nu het aanbod van Training en Participatie?
De trainingen gaan door. het is wel van belang dat iedereen blijft zitten en bij beweging een mondkapje opzet. Bekijk het aanbod van T&P