Veelgestelde vragen

Komt mijn begeleider nog op huisbezoek?
Door de aangescherpte maatregelen worden huisbezoeken beperkt tot de noodzakelijke huisbezoeken. Dit gaat in overleg met je begeleider. Voorafgaand aan het huisbezoek vraagt je begeleider na of je geen verkoudheids- of corona gerelateerde klachten hebt én of er niet al ander bezoek komt. Als een begeleider op huisbezoek komt is het van belang 1,5 mtr afstand te houden van elkaar, zowel binnen als buiten.
De begeleiding zal verder de komende periode vooral bestaan uit een combinatie van telefonisch contact, beeldbellen en indien noodzakelijk een huisbezoek.
Mocht je toch verkoudheids- of corona gerelateerde klachten krijgen of is er ‘spontaan’ bezoek langs geweest, neem dan contact op met je begeleider en zeg het huisbezoek af. Uiteraard geldt dat ook als de begeleider klachten heeft.

Gezondheid staat voorop!


Waarom heb ik ineens contact met een andere begeleider?
Als een begeleider ziek is, wordt de begeleiding door andere collega’s overgenomen. Daardoor kan het voorkomen dat u geen contact heeft met uw vaste begeleider. We vragen om uw begrip hiervoor.

Hoe leg ik mijn kind uit wat corona is?
Zeker bij kleinere kinderen is het soms lastig om uit te leggen wat het virus is en aan welke hygiënemaatregelen ze zich moeten houden. Wij vonden dit leuke kinderverhaal over de Corona’s op vakantie.

Mijn man, vrouw, zoon, dochter, broer, zus of vriend(in) woont op een voorziening van het CVD. Mag ik op bezoek komen?

De huidige bezoekregeling voor Beschermd & Begeleid als volgt:

Voor locaties voor Beschermd & Begeleid Wonen (intramuraal) en Verpleegafdeling geldt dat er een maximum aantal bezoekers per dag wordt toegelaten. In bepaalde situaties, bijv besmetting, kan het bezoek beperkt of tijdelijk niet toegelaten worden. Dit kan elk moment weer anders zijn. Wil je iemand op een van deze locatie bezoeken neem dan contact op met de betreffende locatie.


Ik woon in een zelfstandige of geclusterde woning binnen het CVD. Mag ik bezoek thuis ontvangen?
Volgens de richtlijn van de regering is bezoek thuis toegestaan met een maximum van 2 personen ouder dan 13 jaar per dag. Bewaar altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Deze richtlijn geldt dus ook als je zelfstandig of geclusterd woont binnen het CVD (o.a. Sandeling, Sleephelling, Korenaar, Taling, Boezemdwars, Voorburg, Filtergebouw, Roomfirst en losse woningen). Bezoek is alleen toegestaan in de eigen kamer/woning, niet in de gemeenschappelijke ruimtes.

Let op: Bedenk goed of het in jouw woning mogelijk is afstand tot elkaar te houden. Wanneer dit niet lukt, spreek dan bijvoorbeeld buiten af of houd contact via (video)bellen. Buiten geldt dat maximaal 2 personen of een huishouden ergens heen mogen gaan of iets mogen ondernemen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee.

Twijfel je wat op jouw locatie wel en niet is toegestaan? Neem dan contact op met de teamleider.


Welke maatregelen neemt het CVD om te voorkomen dat het virus zich binnen de voorzieningen verspreid?
De richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. – Er wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand; – Medewerkers met verkoudheidsklachten en koorts blijven thuis; -Iedereen wordt dringend geadviseerd een mondkapje te dragen; – De hygiënemaatregelen, handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog, papieren zakdoekjes gebruiken en geen handen schudden, worden nageleefd; – Er wordt extra schoongemaakt; – Groepsactiviteiten worden weer opgestart.

Nu ik geen huisbezoek krijg voel ik me, ondanks het telefonisch contact met mijn begeleider, erg eenzaam. Is er een andere mogelijkheid om contact te hebben?
We begrijpen heel goed dat u af en toe behoefte heeft aan een ander praatje en een luisterend oor. We hebben daarom CVD Thuis opgezet met een mogelijkheid om dagelijks om 10.00 uur deel te nemen aan de Koffie Zoom voor een gezellig praatje. Er zijn nog meer mooie initiatieven, we hebben deze voor u op een rijtje gezet.
Wat is nu het aanbod van Training en Participatie?
De trainingen gaan door. het is wel van belang dat iedereen blijft zitten en bij beweging een mondkapje opzet.

Training en Participatie lanceerde half mei CVD Thuis. Hier vind je tips, filmpjes en ideeën op de onderwerpen (t)Huis op Orde, Thuis Fit, Thuis in Geld, Thuis Leren, Samen Thuis en Thuis in je Uppie. Maar er is meer, via de pagina CVD Thuis kan je jezelf ook aanmelden om deel te nemen aan Koffiezoom. Elke vrijdag start Koffiezoom om 10.00 uur met eerst gezellig kletsen met elkaar, daarna wordt er  een  onderwerp besproken. Meld jezelf aan voor Koffiezoom. Na aanmelding ontvang je een link om deel te nemen. Je bent van harte welkom!