Komt mijn begeleider nog op huisbezoek?
De begeleiding zal vooral bestaan uit een combinatie van telefonisch contact en beeldbellen. Je begeleider komt alleen op huisbezoek als het echt nodig is. Je begeleider overlegt hierover met jou. Voorafgaand aan het huisbezoek vraagt je begeleider na of je geen verkoudheids- of corona gerelateerde klachten hebt. Heb je wel klachten of twijfel je, doe dan altijd een coronatest.
Je mag nu maximaal 4 personen per dag thuis ontvangen. Blijkt dat je met het huisbezoek van je begeleider hierboven komt, neem dan contact op met je begeleider. Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar, zowel binnen als buiten. Een mondkapje dragen mag als je dat wilt. Krijg je toch verkoudheids- of corona gerelateerde klachten of is er ‘spontaan’ bezoek langs geweest? Neem dan contact op met je begeleider en zeg het huisbezoek af. Uiteraard geldt dat ook als de begeleider klachten heeft.
Gezondheid staat voorop!
Waarom heb ik ineens contact met een andere begeleider?
Als een begeleider ziek is, wordt de begeleiding door andere collega’s overgenomen. Daardoor kan het voorkomen dat u geen contact heeft met uw vaste begeleider. We vragen om uw begrip hiervoor.
Hoe leg ik mijn kind uit wat corona is?
Zeker bij kleinere kinderen is het soms lastig om uit te leggen wat het virus is en aan welke hygiënemaatregelen ze zich moeten houden. Wij vonden dit leuke kinderverhaal over
de Corona’s op vakantie.
Mijn man, vrouw, zoon, dochter, broer, zus of vriend(in) woont op een voorziening van het CVD. Mag ik op bezoek komen?
De huidige bezoekregeling voor Beschermd & Begeleid als volgt:
Voor locaties voor Beschermd & Begeleid Wonen (intramuraal) en Verpleegafdeling wordt per locatie bij bezoek rekening gehouden met 1,5 meter afstand. In bepaalde situaties, bijvoorbeeld besmetting, kan het bezoek beperkt of tijdelijk niet toegelaten worden. Dit kan elk moment weer anders zijn. Wil je iemand op een van deze locatie bezoeken neem dan contact op met de betreffende locatie.
Ik woon in een zelfstandige of geclusterde woning binnen het CVD. Mag ik bezoek thuis ontvangen?
Volgens de richtlijn van de regering is bezoek thuis toegestaan met een maximum van 4 personen boven de 13 jaar per dag. En ALLEEN als je daarbij allemaal 1,5 meter afstand tot elkaar kan bewaren. Deze richtlijn geldt dus ook voor cliënten die zelfstandig of geclusterd wonen binnen het CVD (o.a. Sandeling, Sleephelling, Korenaar, Taling, Boezemdwars, Voorburg, Filtergebouw, Room First en losse woningen). Bezoek is alleen toegestaan in de eigen kamer / woning, niet in de gemeenschappelijke ruimtes. Ga je op bezoek of krijg je bezoek: doe dan eerst een zelftest
Twijfel je wat op jouw locatie wel en niet is toegestaan? Neem dan contact op met de teamleider.
Welke maatregelen neemt het CVD om te voorkomen dat het virus zich binnen de voorzieningen verspreid?
De richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. – Er wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand; – Medewerkers met verkoudheidsklachten en koorts blijven thuis; -Iedereen wordt dringend geadviseerd een mondkapje te dragen; – De hygiënemaatregelen, handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog, papieren zakdoekjes gebruiken en geen handen schudden, worden nageleefd; – Er wordt extra schoongemaakt; – Groepsactiviteiten worden weer opgestart.
Wat is nu het aanbod van Training en Participatie?
De trainingen van Training & Participatie gaan de komende tijd weer langzaam van start. Volg je momenteel een training of heb je je ingeschreven voor een training dan word je hierover geïnformeerd.