Veelgestelde vragen

Komt mijn begeleider weer op huisbezoek?
De versoepelende maatregelen maken het weer mogelijk om huisbezoek te ontvangen. Dit gaat in overleg met je begeleider. De begeleiding zal de komende periode nog bestaan uit een combinatie van telefonisch contact, beeldbellen en indien noodzakelijk een huisbezoek. Voorafgaand aan het huisbezoek vraagt je begeleider na of je geen verkoudheids- of corona gerelateerde klachten hebt. Als een begeleider op huisbezoek komt is het van belang 1,5 mtr afstand te houden van elkaar, zowel binnen als buiten.
Mocht je toch verkoudheids- of corona gerelateerde klachten krijgen, neem dan contact op met je begeleider en zeg het huisbezoek af. Uiteraard geldt dat ook als de begeleider klachten heeft.

Gezondheid staat voorop!


Waarom heb ik ineens contact met een andere begeleider?
Als een begeleider ziek is, wordt de begeleiding door andere collega’s overgenomen. Daardoor kan het voorkomen dat u geen contact heeft met uw vaste begeleider. We vragen om uw begrip hiervoor.

Hoe leg ik mijn kind uit wat corona is?
Zeker bij kleinere kinderen is het soms lastig om uit te leggen wat het virus is en aan welke hygiënemaatregelen ze zich moeten houden. Wij vonden dit leuke kinderverhaal over de Corona’s op vakantie.

Mijn man, vrouw, zoon, dochter, broer, zus of vriend(in) woont op een voorziening van het CVD. Mag ik op bezoek komen?

Vanaf 29 juli 2020 is de bezoekregeling voor Beschermd & Begeleid als volgt:

Gezien de toename van het aantal coronabesmettingen in binnen- en buitenland scherpen we de bezoekregeling voor onze locaties aan met de volgende maatregel:

Bent u de afgelopen twee weken in een land/regio geweest dat code oranje of rood was tijdens uw verblijf? Dan is het niet mogelijk om een bezoek te brengen aan onze locaties.

De bezoekregeling voor onze locaties is sinds 15 juli versoepeld. Omdat alle locaties anders zijn en we de gestelde maatregelen naleven verschilt de bezoekregeling per locatie. Wilt u een bezoek brengen aan een van onze locatie? Neemt u dan contact op met de betreffende locatie om de bezoekregeling op te vragen.


Ik woon in een zelfstandige of geclusterde woning binnen het CVD. Mag ik bezoek thuis ontvangen?
Volgens de richtlijn van de regering is bezoek thuis toegestaan. Dit geldt voor een beperkt aantal bezoekers en ALLEEN als je daarbij allemaal 1,5 meter afstand tot elkaar kan bewaren. Deze richtlijn geldt dus ook voor cliënten die zelfstandig of geclusterd wonen binnen het CVD (o.a. Sandeling, Sleephelling, Korenaar, Taling, Boezemdwars, Voorburg, Filtergebouw, Tussenstop en losse woningen). Bezoek is alleen toegestaan in de eigen kamer / woning, niet in de gemeenschappelijke ruimtes.

Let op: I.v.m. de grootte van de kamers op de locaties mogen er maximaal 1 of 2 personen tegelijk op bezoek komen. Bedenk goed of het in jouw woning mogelijk is afstand tot elkaar te houden. Wanneer dit niet lukt, spreek dan bijvoorbeeld buiten af of houd contact via (video)bellen.

Voor locaties voor Beschermd & Begeleid Wonen (intramuraal) geldt de richtlijn voor verpleeghuizen: er wordt nog geen bezoek toegelaten. Als dit verandert kun je dat lezen op deze pagina.

Twijfel je wat op jouw locatie wel en niet is toegestaan? Neem dan contact op met de teamleider.


Welke maatregelen neemt het CVD om te voorkomen dat het virus zich binnen de voorzieningen verspreid?
De richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. – Er wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand; – Medewerkers met verkoudheidsklachten en koorts blijven thuis; – De hygiënemaatregelen, handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog, papieren zakdoekjes gebruiken en geen handen schudden, worden nageleefd; – Er wordt extra schoongemaakt; – Groepsactiviteiten worden weer opgestart.

Nu ik geen huisbezoek krijg voel ik me, ondanks het telefonisch contact met mijn begeleider, erg eenzaam. Is er een andere mogelijkheid om contact te hebben?
We begrijpen heel goed dat u af en toe behoefte heeft aan een ander praatje en een luisterend oor. We hebben daarom CVD Thuis opgezet met een mogelijkheid om dagelijks om 10.00 uur deel te nemen aan de Koffie Zoom voor een gezellig praatje. Er zijn nog meer mooie initiatieven, we hebben deze voor u op een rijtje gezet.
Wat is nu het aanbod van Training en Participatie?
Training en Participatie lanceerde half mei CVD Thuis. Hier vind je tips, filmpjes en ideeën op de onderwerpen (t)Huis op Orde, Thuis Fit, Thuis in Geld, Thuis Leren, Samen Thuis en Thuis in je Uppie. Maar er is meer, via de pagina CVD Thuis kan je jezelf ook aanmelden om deel te nemen aan Koffiezoom. Elke werkdag start Koffiezoom om 10.00 uur met eerst gezellig kletsen met elkaar, daarna wordt er elke dag een ander onderwerp besproken. Het kan gaan over muziek, zang, gezondheid, recepten of kunst. Meld jezelf aan voor Koffiezoom. Na aanmelding ontvang je een link om deel te nemen. Je bent van harte welkom!