Teamleider Extramuraal / Ambulant (32-36 uur per week)

CVD is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam die begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen als het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. We bieden o.a. maatschappelijke opvang aan dak- en thuislozen, Beschermd Wonen aan mensen met bijv. ggz- en verslavingsproblematiek en ambulante begeleiding voor Rotterdammers die een steuntje in de rug nodig hebben. Ons doel is dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen.

Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam. CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar kom je te werken?
Als teamleider ben je verantwoordelijk voor twee teams met ambulant medewerkers en een aantal locaties waar cliënten wonen. Je zult daarnaast ook met enige regelmaat aanwezig zijn en werken op één van de locaties. We zoeken een faciliterend en coachend leidinggevende die verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid, financieel beleid en de kwaliteit van de begeleiding/ondersteuning.
De teamleider valt hiërarchisch onder de clustermanager.

Wat ga je doen als teamleider?
Als teamleider heb je de integrale verantwoordelijkheid. Je geeft leiding aan de medewerkers, waarbij zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de ondersteuning aan onze cliënten prioriteit verdienen.

 • Je begeleidt, instrueert, faciliteert en motiveert de medewerkers. Hierin werk je nauw samen met collega’s en ondersteuning vanuit het hoofdkantoor om de kwaliteit van de ondersteuning te bewaken en draag je zorg voor een cultuur waar leren en verbeteren als vanzelfsprekend worden ervaren.
 • Je bent betrokken, toegankelijk en hebt een hoog empathisch vermogen. Zowel medewerkers als cliënten kunnen gemakkelijk bij jou terecht met vragen of voor een gesprek.
 • Je kunt kwaliteiten en talenten van medewerkers herkennen en ondersteunen in het ontwikkelen van leerdoelen. Je kunt taken delegeren aan medewerkers en hebt een goed oog voor de draagkracht van iedere individuele medewerker.
 • Je geeft leiding aan verschillende overlegvormen op locatie en stuurt de medewerkers op strategisch, tactisch en operationeel niveau aan. Je bent bereikbaar als vraagbaak en coacht de medewerker in actuele vraagstukken.
 • Je maakt een jaarplan voor de locatie of team en levert input voor de jaarverantwoording. Je voert het personeelsbeleid uit en implementeert het operationele beleid van de organisatie en draagt zorg voor de uitvoering ervan.
 • Je ziet toe op de voortgang, continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening en de realisatie van gemaakte afspraken, controleert de naleving van vastgesteld beleid, protocollen, hygiëne- en veiligheidsvoorschriften.
 • Je weet binnen de organisatie gebruik te maken van verscheidene disciplines en kunt ondersteuning inzetten waar nodig.
 • Je bent onderdeel van de Achterwachtdienst van het CVD.
 • Je sluit aan bij in- en externe overleggen en bent een aanspreekpunt voor de bewoners en de partijen in de wijk en netwerkpartners en onderneemt proactief stappen om netwerkrelaties aan te gaan, te onderhouden en kansen voor het CVD te verzilveren.

Wat breng jij mee?

 • een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur richting zorg & management;
 • circa 3 tot 5 jaar werkervaring als leidinggevende in een soortgelijke rol, actuele kennis op het gebied van Wmo en zorg;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden; je weet je gemakkelijk op alle niveaus binnen de organisatie te bewegen, je weet draagvlak te creëren, kan sterk motiveren en overtuigen en feedback geven en ontvangen is voor jou vanzelfsprekend;
 • creativiteit, improvisatietalent en vakkundig handelen staan hoog in het vaandel;
 • affiniteit met de doelgroep maatschappelijke opvang/GGZ/verslavingszorg is een pré;
 • woonachtig in de regio Rotterdam;
 • de volgende competenties: initiatief, leergierig, resultaatgerichtheid, omgevingsbewust, besluitvaardigheid, groepsgericht leiderschap, organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht.

Wij bieden jou:

 • een uitdagende baan in een geweldige organisatie;
 • een informele werksfeer waar aandacht is voor elkaar een marktconform salaris, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid (schaal 10);
 • arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. het Individueel Keuzebudget en eindejaarsuitkering van 8,3%; volledige reiskostenvergoeding tot 40 km (21 cent per km);
 • LoopbaanBudget, dat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid en ontwikkeling;
 • een bijdrage aan jouw duurzame inzetbaarheid en werkgeluk door verschillende ontwikkelingsmogelijkheden waaronder een digitale leeromgeving, wekelijks vers fruit op het werk en een dynamische, bruisende organisatie.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van ons aannamebeleid.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV op. Dit kun je doen door direct te solliciteren via onderstaande knop!
Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Robin Vissers 06-34982859.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingHBO
Aantal uren32 – 36 uur
LocatieCVD – Diverse locaties Rotterdam
DienstverbandJaarcontract, met uitzicht op vast dienstverband
Vacaturenummer22.038