Projectleider Innovatie en eHealth (32 – 36 uur per week)

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam en zet zich in voor mensen bij wie het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Het doel is dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen.
Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties. Het CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Achtergrond huidige ontwikkelingen
De komende jaren staan in het teken van het ontwikkelen van nieuwe woonvormen, het optimaliseren van de ondersteuning en zorg, het vormen van ketens, het aanbieden van kennis en kunde in het sociale domein en het verder versterken van interne en externe samenwerking(en).

Met de stijgende krapte op de arbeidsmarkt zal het CVD met steeds minder mensen de kwaliteit van de ondersteuning en begeleiding moeten borgen. Dit terwijl de complexiteit van de vragen en de kosten vooral toenemen. Innovatie kan bijdragen aan duurzame oplossingen.

Het CVD gelooft in de eigen kracht van haar cliënten. De cliënt krijgt door digitale middelen in te zetten meer eigen regie, autonomie en zeggenschap over zijn begeleidingsdoelen. Het draagt bij aan de ontwikkeling van zijn digi-vaardigheden en daarmee aan zijn volwaardige deelname aan de samenleving. Door bij het CVD laagdrempelig met digitale middelen aan de slag te gaan, went de cliënt aan het werken met digitale systemen wat participatie in onze digitale maatschappij eenvoudiger maakt. De afgelopen tijd is gestart met de implementatie van een ‘Mijn CVD-omgeving’ voor cliënten. De komende jaren gaan we aan de slag om dit verder uit te rollen en op te bouwen.

Waar ga je werken en wat wordt er van je verwacht?
Als projectleider Innovatie & eHealth werk je vanuit het hoofdkantoor aan de Westblaak.

De focus en prioriteit liggen op het aanjagen, faciliteren en ontwikkelen van concepten die bijdragen aan zelfredzaamheid van cliënten en die onze professionals ontlasten en ondersteunen bij het uitvoeren van hun taak. Je houdt het overzicht over lopende en aanstaande innovatieprojecten, verbind deze met de dagelijkse praktijk en bewaakt de planning. Je zorgt dat er aandacht is voor innovatie, initieert constructieve interne en externe samenwerkingsmogelijkheden en draagt hiermee bij aan een vernieuwend en toekomstbestendig beleid voor het CVD.

Je vertaalt wensen van cliënten, collega’s van de werkvloer en opdrachtgevers (zoals gemeenten) naar bestaande en nieuwe innovatieve producten. Je verbetert deze en ontwikkelt als dat nodig is nieuwe. Je weet wat er leeft bij (potentiële) cliënten, collega’s van de werkvloer en opdrachtgevers waardoor jij als geen ander onze producten kunt laten aansluiten op de verschillende wensen.

Je vertaalt trends, ontwikkelingen en uitdagingen in de maatschappij naar plannen, bewaakt de doelen en rapporteert rechtstreeks aan het managementteam. Je bent verbindend, inspirerend en een echte teamplayer die professionals weet te committeren aan de veranderopgave op het gebied van innovatie.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het (mede)realiseren van projecten rondom zorg-kritische applicaties, zoals het cliëntvolgsysteem en eHealth oplossingen. Jij bent de spil tussen de diverse interne afdelingen (zoals bijv. ICT, Zorgadministratie), de professional (eindgebruiker) en de leveranciers. Je zorgt ervoor dat projecten succesvol ontworpen en geïmplementeerd worden en leiden tot een optimale tevredenheid van gebruikers. Daarnaast werk je hands-on mee aan de realisatie van projecten.

Je bent in staat om te denken vanuit de professional en cliënt in plaats van vanuit de techniek. Jouw taak is om de professional te ondersteunen in een steeds digitalere werkomgeving en om werkprocessen te verbeteren. Dit doe je o.a. door langs te gaan op locaties, voorlichting te geven, gebruik te evalueren en in overleg met leveranciers verbeteringen in de techniek door te voeren. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband.

De kern van je werkzaamheden:

 • Je bent de schakel tussen de professionals, werkprocessen en techniek;
 • Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig leiden van projecten;
 • Je geeft advies en sturing binnen het project;
 • Je bent hands-on als het gaat om het uitvoeren van projecten;
 • Je bent het aanspreekpunt voor ingewikkeldere support vragen.

Wat breng jij mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring als consultant of projectleider;
 • Analytisch vermogen;
 • Een gestructureerde manier van werken;
 • Overtuiging en energie, je weet anderen te enthousiasmeren en te inspireren;
 • Ervaring met een registratiesysteem of eHealth toepassingen is een pré;
 • Veranderkundige ervaring, innovatief vermogen en doorzettingskracht;
 • Ervaring in het sociale domein / zorg is een pré.

Wij bieden jou:

 • Een brede, uitdagende functie met veel ruimte voor eigen inbreng en door passie gedreven medewerkers;
 • Een klein team van enthousiaste, hardwerkende collega’s die voor elkaar klaar staan en ook niet te beroerd zijn om elkaar feedback te geven;
 • Een marktconform salaris: inschaling is in salarisschaal 10 maximaal € 4.927,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid;
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. het Individueel Keuzebudget en eindejaarsuitkering van 8,3%, volledige reiskostenvergoeding tot 40 km (21 cent per km);
 • Het is mogelijk zowel op kantoor als deels vanuit huis te werken;
 • Fietsplan;
 • Budget voor professionele ontwikkeling.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV op. Dit kun je doen door direct te solliciteren via onderstaande knop!
Reacties ontvangen wij graag zo snel mogelijk!

De sollicitatieprocedure?
De procedure bestaat normaliter uit maximaal 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Nog vragen?
Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met Pauline Wapenaar, clustermanager, 06-12411896. Zij kan jou alles vertellen over deze uitdagende functie. Of neem een kijkje op onze website www.cvd.nl.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een onderdeel van ons aannamebeleid.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingHBO
Aantal uren32 – 36 uur
LocatieCVD Hoofdkantoor – Rotterdam Centrum
Dienstverband Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Vacaturenummer23.004