Projectleider Innovatie & eHealth

32-36 uur per week

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam en zet zich in voor mensen bij wie het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Het doel is dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen. Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties. Het CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst. Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Achtergrond huidige ontwikkelingen

De komende jaren staan in het teken van het ontwikkelen van nieuwe woonvormen, het optimaliseren van de ondersteuning en zorg, het vormen van ketens, het aanbieden van kennis en kunde in het sociale domein en het verder versterken van interne en externe samenwerking(en).

Met de stijgende krapte op de arbeidsmarkt zal het CVD met steeds minder mensen de kwaliteit van de ondersteuning en begeleiding moeten borgen. Dit terwijl de complexiteit van de vragen en de kosten vooral toenemen. Innovatie kan bijdragen aan duurzame oplossingen.

Het CVD gelooft in de eigen kracht van haar cliënten. In onze visie krijgt de cliënt door digitale middelen in te zetten meer eigen regie, autonomie en zeggenschap over zijn begeleidingsdoelen en de leefgebieden waar hij aan werkt. Het draagt bij aan de ontwikkeling van zijn digivaardigheden en daarmee aan zijn volwaardige deelname aan de samenleving. Door bij het CVD laagdrempelig – en indien gewenst met ondersteuning – met digitale middelen aan de slag te gaan, went de cliënt aan het werken met digitale systemen wat participatie op allerlei vlak eenvoudiger maakt. De afgelopen tijd is gestart met de implementatie van een ‘Mijn CVD-omgeving’ voor cliënten. Het is de bedoeling dit de komende jaren verder uit te rollen en uit te bouwen.

Waar ga je werken en wat wordt er van je verwacht?
Als projectleider Innovatie & eHealth werk je vanuit het hoofdkantoor aan de Westblaak.

De focus en prioriteit liggen op het aanjagen en ontwikkelen van concepten die bijdragen aan zelfredzaamheid van cliënten en die onze professionals ontlasten en ondersteunen bij het uitvoeren van hun taak. Je overziet het geheel en houdt het overzicht over lopende en aanstaande innovatieprojecten. Je bewaakt bijbehorende planningen op voortgang. Je jaagt innovatie aan, initieert constructieve interne en externe samenwerkingsmogelijkheden en draagt hiermee bij aan een vernieuwend en toekomstbestendig beleid voor het CVD.

Je vertaalt wensen van cliënten en opdrachtgevers (zoals gemeenten) naar bestaande en nieuwe innovatieve producten. Je verbetert bestaande producten en ontwikkelt als dat nodig is nieuwe. Dat kun jij omdat je precies weet wat er speelt bij het CVD en in de buitenwereld. Je weet wat er leeft bij (potentiële) cliënten en opdrachtgevers waardoor jij als geen ander onze producten kunt laten aansluiten op de verschillende wensen. Het ontwikkelen en creëren van nieuwe innovatieve producten doe je met cliënten en professionals uit de praktijk. Vervolgens zet je dit om in goed beschreven producten, die ook realistisch en haalbaar zijn.

Je werkt de visie op eHealth en innovatie verder uit in een plan. Dit plan richt zich op het ontwikkelen, testen en implementeren van duurzame en effectieve sociale en technologische innovaties. Je vertaalt trends, ontwikkelingen en uitdagingen in de markt naar plannen, bewaakt de innovatiedoelen en rapporteert rechtstreeks aan het managementteam. Je bent een verbindend, inspirerend projectleider en een echte teamplayer die professionals weet te verbinden en committeren aan de integrale veranderopgave en nut en noodzaak van innovatie.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het (mede)realiseren van projecten rondom zorg-kritische applicaties, zoals het cliëntvolgsysteem en eHealth oplossingen. Binnen deze projecten ben jij de spil tussen de diverse interne afdelingen (zoals bijv. ICT, Zorgadministratie), de professional (eindgebruiker) en de leveranciers. Je zorgt ervoor dat projecten succesvol ontworpen en geïmplementeerd worden en leiden tot een optimale tevredenheid van gebruikers. Daarnaast werk je hands-on mee aan de realisatie van projecten.

Als projectleider Innovatie & eHealth ben je in staat om te denken vanuit de professional en cliënt in plaats van vanuit de techniek. Jouw taak is om de professional te ondersteunen in een steeds digitalere werkomgeving en om werkprocessen te verbeteren. Dit doe je o.a. door langs te gaan op locaties, training te geven, gebruik te evalueren en in overleg met leveranciers verbeteringen in de techniek door te voeren. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband.

Wat ga je doen?
-Je bent de schakel tussen de professionals, werkprocessen en techniek;
-Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig leiden van projecten;
-Je geeft advies en sturing binnen het project;
-Je bent hands-on als het gaat om het uitvoeren van projecten;
-Je bent het aanspreekpunt voor ingewikkeldere support vragen.

Wat breng jij mee?
-HBO werk- en denkniveau;
-Voorkeur enkele jaren ervaring als consultant of projectleider;
-Analytisch vermogen;
-Overtuiging en energie en weet anderen te enthousiasmeren en te inspireren;
-Ervaring met een registratiesysteem of eHealth toepassingen is een pré;
-Veranderkundige ervaring, innovatief vermogen en doorzettingskracht;
-Ervaring in het sociale domein / zorg is een pré.

 Wij bieden jou:
een marktconform salaris: inschaling is in salarisschaal 10, maximaal € 4.830 ,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid;
-arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. een eindejaarsuitkering van 8,3%;
-een goede werksfeer en door passie gedreven medewerkers;
-mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via je LoopbaanBudget dat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 22.031 per email naar vacatures@cvd.nl! Reacties ontvangen wij graag vóór 12 juli 2022.

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Pauline Wapenaar, clustermanager tel. 010-2438100.

OpleidingHBO
Aantal uren32 – 36 uur
LocatieCVD Westblaak
Dienstverband Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Vacaturenummer22.031