VACATURE LEERWERKGEMEENSCHAP

Schoolmaatschappelijk werk bij LWG Samen in Noord

Aansluitend profiel: Jeugd

 

Omschrijving van de organisatie
Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam met diverse locaties voor (dag/nacht)opvang, verpleging, beschermd en begeleid wonen en zelfstandig wonen met begeleiding. Ook biedt het CVD screening, advies en ondersteuning bij acute psychosociale problemen, algemeen maatschappelijk werk in de wijkteams, schoolmaatschappelijk werk, trainingen en dagbesteding. Wij geloven er in dat ieder mens talenten heeft en dat er soms professionele ondersteuning nodig is om die talenten te kunnen benutten. Onze kracht is het bieden van die ondersteuning. Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam. Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Omschrijving van de leerwerkgemeenschap
Als stagiaire ben je werkzaam binnen een netwerk van organisaties in Rotterdam Noord. Samen met andere stagiaires draag je zorg voor de onderlinge verbinding en ontwikkeling in wisselwerking met de betreffende organisaties en professionals. Deze organisaties houden zich zowel met Jeugd als Volwassen vraagstukken bezig.
Binnen deze LWG zijn er twee profielen, namelijk Jeugd en Welzijn & Samenleving, waarin talentontwikkeling en preventief werken de hulpverlening ontmoet en versterkt.
Vanuit de multidisciplinaire opzet leer je kijken vanuit verschillende invalshoeken vanuit jouw praktijk.
Door deze innovatieve manier van lerend werken draag je bij aan de kennisverbreding van de professionals.

Omschrijving van je stageplek
Je loopt stage op (voor)scholen binnen Rotterdam Hillegersberg/Schiebroek  waar je op een multidisciplinaire  manier werkt. Je bent hier een schakel tussen school, ouders en andere maatschappelijk dienstverleners en hulpverlening.  Je houdt je bezig met een breed scala aan hulpvragen voor ouder en kind. Je voert gesprekken met ouders, kind en school, geeft trainingen, organiseert dienstverlening en waar nodig verwijs je door. Je hebt oog voor het netwerk en de steungroepen van de cliënt die bij kunnen dragen aan het vergroten van de draagkracht. Je ziet professioneel rapporteren als een noodzakelijk dagelijks onderdeel van je werkzaamheden.

Profiel van de student:

 • Je hebt affiniteit met ouders en kinderen van de basisschool;
 • Je ziet rapporteren als noodzakelijk voor de uitvoering van de dienstverlening;
 • Je ziet het als een uitdaging om binnen kortdurende hulpverlening (5 gesprekken) te triageren, verwijzen, te adviseren en/of opvoedondersteuning of schoolondersteuning te bieden;
 • Je ziet het als een uitdaging om een belangrijke brugfunctie te vervullen tussen school en externe hulpverlening (waarbij je rekening houdt met verschillende belangen.);
 • Je ziet het als een uitdaging om trainingen en workshops te verzorgen;
 • Je bent nieuwsgierig naar verschillende leefwijzen;
 • Je bent leergierig en zelfstandig;
 • Je bent flexibel en stressbestendig;
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Je hebt je stagejaar 2 met een voldoende afgerond.

Specifieke eisen:

 • Je bent maandag tot en met donderdag beschikbaar voor 28 uur per week gedurende het schooljaar 2021/2022;
 • Je neemt actief deel aan de LWG Samen in Noord;
 • Je beschikt over een Verklaring Omtrent Gedrag;
 • Je bent veerkrachtig, innoverend, zelfstandig, reflectief en deskundig.

Aanvullende informatie:
Aantal stageplaatsen: 2
Stagevergoeding: € 233,- bruto gebaseerd op basis van 28 uur per week.

Sollicitatieprocedure
Schrijf een motivatiebrief waarbij je naar voren laat komen wat je affiniteit is met het werk, en verwoord je verwachtingen met betrekking tot je kwaliteiten en leerdoelen (wat kom je het CVD brengen en wat wil je er halen?). Voeg een overzichtelijk Curriculum Vitae toe. Stuur je sollicitatie z.s.m. naar vacatures@cvd.nl o.v.v. vacaturenummer 21.013 of door middel van onderstaande button.

Sollicitaties vinden plaats via B3NET

De gesprekken vinden maart/april 2021 plaats. De uitnodigingen hiervoor kunnen jullie verwachten per e- mail.

Coördinator LWG CVD: Sander Borsboom, 06-82009232

LWG docent: Monique van Daalen

OpleidingHBO Social Work, jaar 3
Aantal uren28 uur
LocatieCVD – Rotterdam Hillegersberg/Schiebroek
DienstverbandSchooljaar 2021/2022
Vacaturenummer21.013