Begeleider HBO / Maatschappelijk Werker (gebied Hoogvliet e.o.)

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam met diverse locaties voor (dag/nacht)opvang, verpleging, beschermd en begeleid wonen en zelfstandig wonen met begeleiding. Ook biedt het CVD screening, advies en ondersteuning bij acute psychosociale problemen, algemeen maatschappelijk werk in de wijkteams, schoolmaatschappelijk werk, trainingen en dagbesteding. Wij geloven er in dat ieder mens talenten heeft en dat er soms professionele ondersteuning nodig is om die talenten te kunnen benutten. Onze kracht is het bieden van die ondersteuning. Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam. Kernwaarden van het CVD zijn: er in geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
CVD Ondersteuning biedt in Rotterdam en enkele omliggende gemeenten WMO-begeleiding aan volwassenen, gezinnen en jongeren met een ondersteuningsvraag op het gebied van de zelfredzaamheid. Deze begeleiding richt zich op het versterken/vergroten van de sociale redzaamheid en de regie over het eigen leven. Daarbij valt te denken aan: het leren aanbrengen van structuur in het dagelijks leven, het leren organiseren van het huishouden, het helpen ordenen van de administratie, het weer grip krijgen op de financiële situatie (door bijvoorbeeld toeleiding naar budgetbeheer/schuldsanering) en het leren omgaan met de beperkingen. Ook het versterken van het sociale netwerk is een belangrijk speerpunt in onze begeleiding. Wij zijn praktisch ingesteld en samendoen is belangrijk. Wij werken vanuit een aandachtige relatie met de cliënt aan een belangrijk doel, namelijk: meedoen in de samenleving!

Hiertoe is Team Hoogvliet op zoek naar een ervaren Begeleider HBO / Maatschappelijk Werker:

Hoe ziet een werkdag eruit?
Het is dinsdagochtend. Je komt om 9:00 uur op kantoor en logt in om te kijken of er nog belangrijke mailtjes zijn binnengekomen, je luistert je voicemail af en print de vergaderstukken uit voor het teamoverleg dat om 9:30 uur begint. Om 11:30 uur heb je overleg met een collega, die een cliënt aan jou overdraagt i.v.m. haar vakantie. ’s Middags heb je twee huisbezoeken ingepland. Bij het eerste gesprek schuift de WMO-consulent aan voor een keukentafelgesprek, omdat  er verlenging van het WMO-arrangement is aangevraagd. Hier heb je je goed op voorbereid met de cliënt en het gesprek levert dan ook een toezegging op voor een verlenging van een half jaar. Bij het tweede huisbezoek tref je je cliënt aan die behoorlijk gestrest is, omdat er net een brief van de deurwaarder binnengekomen is. Je neemt samen met de cliënt telefonisch contact op met de deurwaarder en legt uit dat de aanvraag voor bewindvoering bijna is afgerond. De deurwaarder belooft de zaak even ‘on hold’ te zetten. Aan het einde van de middag log je thuis in op je laptop om je rapportages van die dag te doen.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding en bent geïnteresseerd in de problematiek van de cliënt;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring;
 • Je hebt kennis van en inzicht in verschillende methodieken om de cliënt verder op weg te helpen in zijn of haar zelfstandigheid;
 • Je bent analytisch en kan de hulpvraag goed omzetten in een actieplan;
 • Je versterkt het sociaal netwerk van de cliënt en benut mogelijkheden binnen dit netwerk;
 • Je bent flexibel inzetbaar tijdens en buiten kantoortijden en mogelijk ook in het weekend;
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar je kunt ook je collega’s ondersteunen én samenwerken;
 • Je beschikt over een outreachende attitude, je bent stressbestendig en communicatief sterk (mondeling en schriftelijk);
 • Je kunt achter de kernwaarden van het CVD staan: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Beschik jij over de volgende competenties?
Initiatief, leergierig, resultaatgerichtheid, integriteit, stressbestendigheid, flexibiliteit en samenwerken.

Wij bieden jou:

 • Een marktconform salaris: inschaling is in salarisschaal 8, maximaal € 3.864,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid;
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. het Individueel Keuzebudget en eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een goede werksfeer en een enthousiast team;
 • Een uitdagende baan waar je veel voldoening uit kan halen;
 • Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen middels je LoopbaanBudget wat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid;
 • Het ‘beweeg mee met het CVD’ programma, o.a. workshops, fruitwater en wekelijks vers fruit op het werk;

De functie is in overleg voor 24 tot 36 uur per week, m.i.v. 1 november 2020, eerder is mogelijk. De functie is in eerste instantie als ziektevervanging in Team Hoogvliet, daarna mogelijk in een ander gebied binnen Rotterdam.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een onderdeel van ons aannamebeleid.

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?
Stuur dan vóór 21 oktober 2020 jouw motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 20.043 per e-mail naar vacatures@cvd.nl!

De sollicitatieprocedure?
De procedure bestaat uit maximaal 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek. Heb je nog vragen, neem dan gerust even contact op met Sheena Jansen, Teamleider, sjansen@cvd.nl. Of neem een kijkje op onze website www.cvd.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingHBO
Aantal uren24 – 36 uur
LocatieCVD – Rotterdam Hoogvliet (e.o.)
DienstverbandTijdelijk
Vacaturenummer20.043