Begeleider MBO

(32 uur per week)

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam met diverse locaties voor (dag/nacht)opvang, verpleging, beschermd en begeleid wonen en zelfstandig wonen met begeleiding. Ook biedt het CVD screening, advies en ondersteuning bij acute psychosociale problemen, algemeen maatschappelijk werk in de wijkteams, schoolmaatschappelijk werk, trainingen en dagbesteding. Wij geloven er in dat ieder mens talenten heeft en dat er soms professionele ondersteuning nodig is om die talenten te kunnen benutten. Onze kracht is het bieden van die ondersteuning. Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam. Kernwaarden van het CVD zijn: er in geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
Je komt te werken op locatie De Schuilplaats wat één van de drie beschermde woonvoorzieningen van het CVD is. BW De Schuilplaats ligt in Oud-Charlois, dat wordt begrensd door de Dorpsweg in het oosten, de Kromme Zandweg in het zuiden, het emplacement van de Waalhaven-Oostzijde in het westen en de Nieuwe Maas in het noorden en biedt huisvesting aan 24 bewoners met een uiteenlopende achtergrond en problematiek. Te denken valt onder andere aan psychiatrische- verslavings- en/of LVB-problematiek. De samenstelling van de bewonersgroep is zeer divers, wat maakt dat er voor iedere bewoner een andere aanpak is vereist. De doelgroep bestaat vooral uit cliënten die wel zorg nodig hebben, maar dit soms maar moeilijk kunnen vragen of verwoorden. Tevens hebben we nog twee satelliet woningen. Deze woningen bieden huisvesting aan 4 zelfstandigere bewoners en liggen op 400 meter afstand van locatie De Schuilplaats.

Wat worden jouw werkzaamheden?
Tijdens de wisselende roosterdiensten (dag/ avond / weekend diensten) ben je verantwoordelijk voor en houd je zicht op wat er gebeurt zowel binnen de locatie als op de satellietwoningen en werk je samen met collega’s aan een prettige en veilige sfeer. Je draagt zorg voor de dag structuur binnen de voorziening, zoals maaltijden begeleiden, medicatie verstrekken, bewoners ondersteunen met het op orde houden van de persoonlijke leefruimte maar vooral ook contact maken en onderhouden met de bewonersgroep. Naast de taken als groepswerker ben je mentor van een aantal bewoners binnen de groep en fungeer je als eerste aanspreekpunt voor hen. Hierbij is het devies dat er woonbegeleiding geboden wordt in de breedste zin van het woord; de mentor is in staat om de cliënt in al zijn vragen te begeleiden, ook als de cliënt deze niet kan stellen.

Wat breng jij mee?
-Een relevant MBO diploma met geruime werkervaring;
-Je hebt kennis van en ervaring met woonbegeleiding;
-Kennis, ervaring en affiniteit met de doelgroep dak- en thuislozen;
-Kennis van psychiatrie en verslavingsproblematieken;
-Kennis van MS Office-pakketten als Word, Excel, Outlook;
-Goede sociale en contactuele eigenschappen zoals tact, respect, geduld en daadkracht;
-Een klantgerichte, respectvolle en hulpvaardige werkhouding;
-Ervaring met het werken in hectische groepen;
-Je bent flexibel inzetbaar tijdens dag- avond en weekenddiensten. Onregelmatige werktijden zijn geen probleem.

Wij bieden jou:
-Een goed salaris: inschaling is in salarisschaal 6, maximaal € 3.279,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid;
-Arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. het Individueel Keuzebudget en eindejaarsuitkering van 8,3%;
-Een goede werksfeer en een enthousiast team;
-Een uitdagende baan met toekomstperspectief waar je veel voldoening uit kan halen;
-Diverse trainingen (o.a. agressie, BHV) die aangeboden worden door de werkgever om je functie goed uit te kunnen oefenen;
-Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen middels je Loopbaan Budget wat je in overleg kunt besteden aan jouw individuele inzetbaarheid;

Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?

Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 21.029 via onderstaande button of per e-mail naar  vacatures@cvd.nl! Reacties ontvangen wij graag vóór 1 november 2021.

Nog vragen?

Neem dan gerust even contact op met Brenda Kamermans, tel. 06-28416803. Brenda kan jou alles vertellen over De Schuilplaats. Of neem een kijkje op onze website www.cvd.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingMBO
Aantal uren32 uur
LocatieCVD De Schuilplaats
Dienstverband1 jaar, met uitzicht op vast dienstverband
Vacaturenummer21.029