Begeleider HBO/Maatschappelijk Werker – Delfshaven-Centrum (32 – 36 uur per week)

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam en zet zich in voor mensen bij wie het veilige en/of stabiele thuis ontbreekt. Wij begeleiden en ondersteunen hen bij het terugvinden van een (t)huis van waaruit een bestaan opgebouwd kan worden. Het doel is dat cliënten zich naar vermogen kunnen handhaven, ontplooien en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het CVD biedt perspectief op thuis!

Wij geloven erin dat ieder mens talenten heeft en dat deze vanuit een stabiele thuisbasis het beste tot ontplooiing komen. De kracht van het CVD hierbij is het bieden van passende professionele begeleiding en ondersteuning. Wij werken krachtgericht, slagvaardig, professioneel én met respect voor iedereen. Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties. Het CVD heeft circa 500 medewerkers in dienst.

Kernwaarden van het CVD zijn: erin geloven, integer zijn, verbinding maken en ontwikkelingsgericht zijn.

Waar ga je werken?
In verband met het vertrek van een collega en toenemende werkzaamheden zijn wij op zoek naar een Begeleider HBO/Maatschappelijk Werker voor gebiedsteam Delfshaven-Centrum, onderdeel van het cluster Ambulant & Zorg van het CVD.

In gebiedsteam Delfshaven-Centrum begeleiden wij cliënten thuis, met als doel mensen toe te leiden naar hun eigen woning. Wij zijn praktisch ingesteld en samendoen is belangrijk. Wij werken vanuit een aandachtige relatie met de cliënt aan een belangrijk doel, namelijk: meedoen in de samenleving!

Wat worden jouw werkzaamheden?
CVD biedt in Rotterdam en enkele omliggende gemeenten WMO-begeleiding aan volwassenen en gezinnen met een ondersteuningsvraag op het gebied van de zelfredzaamheid. Deze begeleiding richt zich op het versterken/vergroten van de sociale redzaamheid en de regie over het eigen leven. Daarbij valt te denken aan: het leren aanbrengen van structuur in het dagelijks leven, het leren organiseren van het huishouden, het helpen ordenen van de administratie, het weer grip krijgen op de financiële situatie (door bijvoorbeeld toeleiding naar budgetbeheer/schuldsanering) en het leren omgaan met de beperkingen. Ook het versterken van het sociale netwerk is een belangrijk speerpunt in onze begeleiding.

De belangrijkste taken die er op je wachten:

 • Je inventariseert de hulpvraag en vertaalt deze samen met de cliënt in een methodische aanpak;
 • Je stemt de actuele hulpvraag en het ondersteuningsplan van de gemeente (WMO) op elkaar af. Indien nodig, vraag je een herindicatie aan;
 • Je ondersteunt de cliënt zoveel als mogelijk in zijn eigen leefomgeving;
 • Je begeleidt de cliënt adequaat en efficiënt, zowel kort- als langdurend, gericht op het verhelpen van de materiële- en/of immateriële problemen.
 • Je ondersteunt en versterkt de leefomgeving en het sociaal netwerk van de cliënt zodanig dat zij een constructieve bijdrage kunnen leveren in het begeleidingsproces en betrekt deze eventueel bij de uitvoering van het plan;
 • Door jouw pro-actieve houding ben jij degene die meedenkt in het optimaliseren van onze dienstverlening en signaleert en bespreekt ontwikkelingen in de maatschappij en in de wet- en regelgeving;
 • Je neemt de verantwoordelijkheid om jouw deskundigheid up to date te houden;
 • Je neemt deel aan intern- en multidisciplinair overleg op lokaal niveau;

 Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Social Work (MWD, SPH) of gelijkwaardig en bent geïnteresseerd in de problematiek van de cliënt;
 • Je hebt kennis van en inzicht in verschillende methodieken om de cliënt verder op weg te helpen in zijn of haar zelfstandigheid;
 • Kennis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO);
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent hierdoor in staat de hulpvraag om te zetten in een actieplan;
 • Jouw werkhouding kenmerkt zich door tact, respect, geduld en daadkracht;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden; je weet je gemakkelijk op alle niveaus binnen en buiten de organisatie te bewegen, je weet draagvlak te creëren, het geven en ontvangen van feedback is voor jou vanzelfsprekend. Creativiteit, improvisatietalent en vakkundig handelen staan hoog in het vaandel.
 • De competenties samenwerken, initiatief, omgevingsbewustzijn, ontwikkelings- en klantgerichtheid zijn goed ontwikkeld.

Wij bieden jou:

 • Een warm welkom in een club van ervaren collega’s die graag het beste in elkaar naar boven halen
 • Deze functie is ingedeeld in schaal 8, maximaal € 4.086,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring, opleiding en deskundigheid.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, o.a. het Individueel Keuzebudget en eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Vergoeding voor een eventuele SKJ registratie en begeleiding bij het behoud van deze registratie, o.a. met behulp van een intern SKJ programma.
 • Een bijdrage aan jouw duurzame inzetbaarheid en werkgeluk door verschillende ontwikkelingsmogelijkheden, wekelijks vers fruit op het werk en volop ruimte voor eigen initiatief
 • Een uitdagende en betekenisvolle baan met toekomstperspectief waar je veel voldoening uit kan halen;

Ben jij de nieuwe collega die wij zoeken?
Stuur dan vandaag nog jouw motivatiebrief en CV op. Dit kun je doen door direct te solliciteren via onderstaande knop! Reacties ontvangen wij graag zo snel mogelijk.

Sollicitatieprocedure
De procedure bestaat normaliter uit 2 gesprekken en een arbeidsvoorwaardegesprek. Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met teamleider Claudia Freire,
tel: 06-51780757. Zij kan jou alles vertellen over deze uitdagende functie. Of neem een kijkje op onze website www.cvd.nl.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een onderdeel van ons aannamebeleid.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OpleidingHBO
Aantal uren32 – 36 uur
LocatieCVD Hoofdkantoor – Rotterdam-Centrum
Dienstverband Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Vacaturenummer23.007