Yassir voor één dag de baas bij het CVD

Vandaag heeft het CVD voor één dag een andere baas gehad, namelijk Yassir van 15 jaar oud. Hij zit op de mavo en later wil hij graag verpleegkundige worden. Vanmorgen haalde Inez Basten, de huidige directeur-bestuurder van het CVD,  hem op van school. In Brasserie Waalhaven stond een ontbijt klaar voor alle bazen en Bazen van Morgen.

Na het ontbijt werd hij warm onthaald met koffie/thee en gebak  bij CVD de Heemraad. Hier maakte hij kennis met de begeleiders en bewoners. Hij ging met ze in gesprek en was benieuwd of er wensen/ideeën zijn. Een bus zou erg fijn zijn om de mensen te kunnen vervoeren. De begeleiders nemen de bewoners mee naar leuke uitjes zoals de dierentuin, maar ook op vakantie. Een goede bus zou dus erg welkom zijn. Baas Yassir gaat er over nadenken wat er nodig is om dit te realiseren.

Het tweede deel van de dag brengt hij door op het hoofdkantoor van het CVD. Benieuwd naar zijn dag? Bekijk het impressiefilmpje 

Baas van Morgen is een initiatief van JINC. Zij biedt aan honderden scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand de kans om voor een dag de baas te zijn.