Wethouder Grauss reikt Compleet Vakantie Doeboek uit

Vandaag begint in Rotterdam de zomervakantie. Om de vakantie voor kinderen die opgroeien in een gezin met een (vaak erg) smalle beurs een feestelijk tintje te geven heeft het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) een Compleet Vakantie Doeboek ontwikkeld. Op 15 juli reikte wethouder Grauss, verantwoordelijk voor Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg, de eerste exemplaren uit aan kinderen die door het CVD worden opgevangen in CVD de Wende.

Voor kinderen die opgroeien in een situatie waarbij ‘op vakantie gaan’ geen vanzelfsprekendheid is (verre van dat zelfs), duurt de zomervakantie vaak wel erg lang. Terwijl leeftijdsgenootjes op reis gaan, blijven zij noodgedwongen thuis of, zoals de kinderen die door het CVD worden opgevangen, op een tijdelijke woonlocatie in Rotterdam. Natuurlijk is er genoeg te doen in Rotterdam. Maar hoe kom je daar achter? In het Compleet Vakantie Doeboek nemen luiaard Robin en hagedis Rikko de kinderen mee op avontuur.

Het boek staat in het teken van vakantie vieren in Rotterdam. Kinderen worden meegenomen in de mogelijkheden die de stad te bieden heeft aan (kosteloze) vakantieactiviteiten. Daarnaast staat het boek boordevol kleurplaten, puzzels, raadsels, verhalen, knutselactiviteiten. En niet te vergeten spelletjes om binnen én buiten te spelen. Ook de thema’s gezonde voeding en duurzaamheid zijn verweven in het boek.

Het doeboek is ontstaan vanuit een idee dat een CVD medewerker in onze ideeënbus stopte. Het kwam tot stand met steun van de gemeente Rotterdam, het Laurensfonds, Solidarodam en Stichting Steunfonds Jeugd Rotterdam. Het boek wordt verspreid onder kinderen van cliënten van het CVD, de Voedselbanken in de stad en andere Rotterdamse maatschappelijke organisaties die gezinnen opvangen. Op naar een heerlijke zomervakantie!