Voorlichtingsbijeenkomst Privacywetgeving voor vrijwilligersorganisaties

Op woensdag 14 maart en dinsdag 27 maart organiseert CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg een interessante voorlichtingsbijeenkomst om vrijwilligersorganisaties te informeren over de nieuwe Europese Privacywetgeving die vanaf 25 mei 2018 ingaat.

Alle (vrijwilligers)organisaties moeten nadenken welke persoonsgegevens worden bewaard en hoe deze beveiligd worden. Ten opzichte van de huidige WBP-wet bevat de wetgeving AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) veel nieuwe verplichtingen en geldt deze voor alle (vrijwilligers)organisaties.

Het programma ziet er op beide dagen als volgt uit:

18.45 uur        Inloop
19.00 uur        Welkom door CVD Vrijwilligerswerk
19.10 uur        De nieuwe Privacywetgeving – Mr Lars Hooning (Hooning Consult)
20.30 uur        Pauze
20.45 uur        Andere belangrijke ontwikkelingen in het juridisch/bestuurlijk kader, zoals nieuwe Wet bestuur en toezicht
21.15 uur        Einde & borrel

Mr. Lars Hooning legt tijdens zijn lezing het verschil uit tussen de huidige privacywetgeving en de nieuwe regels. Ook spreekt hij over gevolgen van de wet en bespreekt hij het plan van aanpak. Tevens is er  ruimte voor het bespreken van dilemma’s en praktische tips. Tot slot is er ruimte voor vragen.

Locaties:

Woensdag 14 maart – Theater ’t Kapelletje (nabij Centraal Station) –  Van der Sluysstraat 176.
U kunt u hier inschrijven.

Dinsdag 27 maart – Grand Café Restaurant Rustburcht (nabij Zuidplein) – Strevelsweg 744-746.
U kunt u hier inschrijven.

Heeft u interesse? Wacht dan niet te lang en schrijf u in voor één van de twee bijeenkomsten. Let op, inschrijven is verplicht. Er is plaats voor maximaal 60 deelnemers. Voor vragen kunt u terecht bij Tjerk Walbroek, via twalbroek@cvd.nl.