Verandering CVD van Speyk

Voordeel hierbij is dat de drempel voor clienten van de voorzieningen waar de activiteiten plaatsvinden om deel te gaan nemen lager wordt. De activiteitenbegeleiders verhuizen mee naar de locatie waar hun activiteit wordt uitgevoerd:

  •     De computerlessen worden bij CVD Havenzicht gegeven;
  •     Het  vegen en prikken gebeurt vanuit de Blokhut aan het Zwaanshals;
  •     Zowel de activiteit timmeren als de klussen die vallen onder het klusteam zullen plaatsvinden in of vanuit de klusruimte aan de  Kabeljauwsestraat die samen met de bewonersorganisatie Top van Noord wordt beheerd ;
  •     Tekenen, schilderen en mozaïek gaan naar de kelder van CVD de Nok;
  •     Koken gebeurt voortaan in CVD de Hille;
  •     Voor de muziek hebben we een plaatsgevonden in Het Klooster in Rotterdam Noord.

Alle trajectdeelnemers worden persoonlijk op de hoogte gesteld van de veranderingen en zij worden naar de nieuwe locatie begeleid door de betreffende activiteitenbegeleider.
 
Veel collega’s, bezoekers en trajectdeelnemers zijn al meer dan 30 jaar gehecht aan het pand van CVD van Speyk, en nu moeten we toch afscheid nemen van deze plek. Dat gebeurt op donderdag 12 juni: we zullen dan terugblikken op wat we in die jaren hebben bereikt  bij CVD van Speyk, samen met de buurt en de deelgemeente Noord, maar we willen vooral vooruitkijken naar wat er allemaal nog mogelijk is.
 
CVD gaat door met arbeidsparticipatie, nog steeds samen met de buurt  en vooral ook samen met de andere afdelingen en locaties van het CVD.
CVD van Speyk naar Arbeidsparticipatie: geen einde maar een nieuw begin!