Er zijn veel dingen waar je recht op hebt. Maar je moet het maar net weten. Bekijk daarom eens deze twee websites:

1. Wijzer in geldzaken: https://www.wijzeringeldzaken.nl/geldzaken-door-het-jaar-heen/waar-heb-je-recht-op/
2. Nibud: https://www.nibud.nl/tools/berekenuwrecht-nl/

Algemene besparingstips:
– Lever je bonnetjes van het statiegeld los in en doe het geld in een spaarpot. Dat gaat best hard en zo heb je snel geld voor een extraatje.
– Maak gebruik van online weggeefhoeken of ruilsites en pagina’s op social media.
–  Koop op de markt in plaats van in de supermarkt. Aan het einde van een marktdag gaan veel verse producten in de uitverkoop. Producten die niet zo lang meer houdbaar zijn, maar wel goedkoop, kun je thuis invriezen.
– Lang houdbare producten of verzorgingsproducten kun je het beste inslaan wanneer ze in de aanbieding zijn, bijvoorbeeld 1+1 gratis, 40% korting, 2e product voor 1 euro.
– Gebruik een blok zeep onder de douche. Dit is tot wel 15x goedkoper dan flessen douchegel.
– Gebruik handdoeken meerdere keren na een douchebeurt. Dit bespaart circa 52 tot 80 volle wasmachines per jaar. Hang ze wel goed uit na het douchen.
– Ga je klussen? Kijk dan eens online voor het lenen van gereedschap, zodat je dit zelf niet hoeft aan te schaffen. Voor meer informatie kijk je op: https://www.peerby.com/nl-nl
– Voeg 2 tennisballen toe aan de was in de droger. De was droogt dan sneller. Hierdoor kun je je was op een lager (minder duur) programma drogen. En je hoeft minder te strijken, want de hoeveelheid kreukels zijn ook minder (minder strijken is ook minder kosten). Zo bespaar je al snel 20 cent per droogbeurt.