Succesverhalen centraal in ‘Werk om trots op te zijn!’

Succesverhalen moeten doorverteld worden. En dat doet het CVD in de vorm van successenboekjes. Op 16 juli reikte CVD-bestuurder Yvonne Frank het eerste exemplaar van het boekje ‘Werk om trots op te zijn!’ uit aan Sven de Langen – wethouder van Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam. Het boekje vormt het laatste deel in de reeks successenboekjes die het CVD sinds 2014 uitbracht.

In het boekje zijn 14 verhalen van CVD cliënten opgetekend. Zij hebben betaald werk gevonden in verschillende sectoren: van schilder tot telefoniste, van ervaringsdeskundige tot glasvezellasser en van chauffeur tot kok. Stuk voor stuk vertellen zij hoe belangrijk werk voor hen is. Werk zorgt niet alleen voor financiële onafhankelijkheid, maar vooral ook voor een gevoel van eigenwaarde: gezien worden, anderen kunnen helpen en trots zijn op wat je gedaan hebt.

De uitreiking vond plaats op een toepasselijke plek: het hotel-restaurant waar één van de geïnterviewden uit het boekje succesvol werk heeft gevonden. Ze vertelt in haar verhaal: “Alles zelf doen, daar draait het om. Dat ik hier sta, alweer anderhalf jaar als kok in de keuken van dit hotel, heb ik zelf voor elkaar. Met kans op doorgroei. Werken bezorgt mij vrijheid!”

Bij de uitreiking sprak wethouder De Langen zijn waardering uit voor de successenboekjes van het CVD. “Het is belangrijk om te vertellen dat het vaak wél goed gaat”, aldus de wethouder. Hoewel de reeks successenboekjes met deze uitgave wordt afgesloten, zal het CVD zeker de succesverhalen blijven vertellen. Want dagelijks zien wij in ons werk met cliënten dat er héél veel is om trots op te zijn!

Wie het successenboekje ‘Werk om trots op te zijn!’  of een ander deel uit de reeks wil lezen, kan deze vinden op https://www.cvd.nl/organisatie/publicaties/